Vila

11 maj - VILA

lite insperation =)



Denis Lynch - Überfina Lantinus <3


Träningstips by Peder


tisdag, onsdag, Hoppträning!

8 maj
Blev lite galopp i skogen. Mycket övergångar och samling, längning av sprången för att få honom uppmärksam på hjälperna och lite kvickare i benen


9 maj
Vila, jag va med min gulliga kille <3

10 maj - HOPPTRÄNING, för Björne
Travade och galopperade fram som vanligt. Sen tog vi några varv innanför spåret för att få koll på yttersidan, Mozart kändes väldigt mjuk och samarbetsvillig!
Hoppade fram på ett litet räcke på volt, kom perfekt dom flesta gångerna och han hoppade väldigt mjukt så jag var nöjd.

Efter det hoppade vi en linje - bom, 1 galoppsprång, räcke, bom, 5 galoppsprång till ett räcke. Första gången kom vi allihop på ett galoppsprång för mycket, men det fixade vi till sen. 
Jag kom lite för stort på första bommen så va tvungen att rida på lite, men Mozart var med på noterna och hoppade jättefint.
Byggde på med en oxer på snett igenom, till ett plank ur sväng. Va lite svårt att komma rätt tilll planket då det inte var någon markbom, men dom flesta gångerna kom vi bra!
Sen hoppade vi lite olika linjer och tillsist en bana, på typ LA-nivå.
Vi hade sånt jämt flyt hela träningen och jag var verkligen jättenöjd! :D Björne tyckte oxå att han hoppade mjukt och fint och han var oxå nöjd med oss :)

Fin gris =)

6 + 7 maj

6 maj - BANAN
Igår red jag ett pass i padocken. Gick överlag bra =)
Hade 4 bommar som vi galopperade över i båda varven och dom funkade även o trava över. Blev då 2 steg emellan, vilket funkade bra! Han va väldigt avslappnad och jobbade med ryggen.

Hoppade oxå en planka med vattenmattan under. Tog det några ggr och han kändes följsam efter nån gång


7 maj - SKOGEN
Idag blev det ett galoppass ute i det fina vädret! Galopperade mycket och klättrade uppför den brantaste och längsta backen vi har här, ganska krävande och väldigt nyttigt. Tog lite vädigt samlad och kort galopp nerför halva en gång oxå = väldigt bra för rygg musklerna (om man har bra bärighet och balans på hästen)
Sen galopperade vi av oss lite på vägen hem och Mozart tyckte att det var väldigt kul =)

Malin vissar lite bra övningar =) Riktigt roligt att titta på tycker jag!

Ta tag i bloggningen igen =)

Tänkte börja blogga igen :) får se hur de går.....

Mozart longerades idag. Hade gjorden och inspännd med gummiband, gick helt OK. Han var lite spänd i början men slappnade av efter lite galopp

Hihi - jag och Mozart i sommras, tro det eller ej men det va ett lyckat pass ;)