SVAR på Kommentar



Svar:
Det va en stor häst på typ 155-165cm har jag för mej.
Och typ 6-8 år.
Sen vill jag inte skriva så mycket på bloggen, av vissa andledningar. Men jag hoppas du fick ett OK svar iaf :)

Och tack så mycket föresten :) Blir jätteglad av att höra sånt :)

Mycke på sistone

Jättedålig uppdatering jag vet!

Jag vet inte vad jag har gjort heller, hehe! Jag har iaf hunnit med 1 markarbets pass med Mowitz.
Red fram honom och sen gjorde jag lite skänkel vikningar. Det gick över förväntan kan jag ju säga :) Verken jag eller Mowitz är bra på skänkelvikning, och ändå korssade han i galopp till o med :) Gullegris <3

Sen gjorde jag lite olika volter i galopp, över bommar. Vi hade 1 bom i varje hörn, så kunde man välja om man ville göra lite tajtare volt eller en stor volt. Jag började med dom stora och sen gjorde jag mindre volter. Han skötte sej jättefint <33
Sen hoppade vi ett räcke. Som vi höjde upp till 1m mot slutet. Han hoppade jättefint och tryckte ifrån ordentligt<3

Älskar att hoppa med min lilla gris <33
 


Den här övningen gjorde vi:

SÖKES: Globus Clic hopp


Är det nån som har en Globus Clic Hopp sadel i bomvidd 34, 16.5 tum till salu?

Isånna fall är jag jätteintresserad!

Mejla mej:
[email protected]

Bloggtävling på gång =)

Förbereder en blogtävling :D kommer upp ikväll eller imorron bitti!!
Så håll koll!!

Är ute med grisen <3 senare ska Sabbi o Mo...

dsc01356 (MMS)

Är ute med grisen <3 senare ska Sabbi o Mozart iväg på Hoppträning. Innan vi åker på vill jag hinna träna lite med lill-grisen. Tänkte att vi skulle gå över en presening eller nått ;)


Mowitz, du är ortolig!

Han har trampat av sej en sko, IGEN!! Men vi tror han gjorde det igår på tävlingen. Jag skrev ju att han snubblade till på framridningen och vi tror då att han trampade av sej den... Stackare! Inte konstigt att han inte va som han brukar... han är ju sällan super pigg på tävling men han tänder ju till ibland, men igår så va han inte så 'med'. Trodde det berodde på underlaget o tävlingsnerver men det va ju säkert för att han hade tappat en sko :( <33

Iaf, skrittade honom idag + dom andra två. Sen åkte vi o satte på skon :) Världens bästa hovis som säger att man kan komma när man vill ;)
Sen tömmade jag Mowitz lite i padocken, bara i skritt. Det regnade lite tidigare på dan så padocken va inte perfekt! Men skritt funkade bra ;)

Lena red houdini lite också, vet inte hur det gick, jag gick in o tittade på TV ;D haha! Sabbi 'passade' henne ;D Haha! Lena o hennes kompis följde med till Hovis o tittade när han fick en ny sko, o sen följde dom med hem o Lena red. Elin (kompisen) va en väldigt bra 'grind-vakt' ;) Hon öppnade o stängde grindarna åt mej o Mowitz :)

Imorron är det skola!!! :( :( :( NEEEJ!!! Usch, tror jag håller på att bli sjuk så jag måste stanna hemma i ett år till! ;(

Bollebygd - UTVÄRDERING

Ja, det va ju ingen bra tävling...
När vi var på väg så hell-regnade det! :o rodde inte att det skulle sluta... men som tur va så regnade det inte när vi kom fram. Så vi höll oss torra hela dagen! (nårr positivt)
när vi gick banan, va ska man säga... man sjönk 2dm ner i värdens sörja! Och under var det stenhårt. hur skulle det gå?? :( Vi hade ju inte broddar eller nått med oss... hade det varit Mozart hade vi åkt hem igen..
Men vi gör iordning osså.Framridning/hoppning går OK. Lite seg men ganska lyhörd gjorde som jag ville :)
Jag va lite för snabb med att börja galoppera honom så han snubblade till, lilla älskling! Han måste ju trava fram ett tag innan han har kommit igång ordentligt, men det änkte ju inte jag på :p

Iaf, dom hade ett litet hinder bredvid banan, som ett 'håll-igång' hinder, eller vad man nu ksa kalla det. O redna där kände jag hur slirigt det va. Ändå så var det bra underlag om man jämför med själva banan..!

jag startade först o red in på banan o började. Jag fick inte riktigt igång galoppen på honom. Men ville intepucha honom på det underlaget. iaf kom till omhoppning o satte en OK dubbelnolla. Satsade inte mycke!!! Man vill ju hellre göra en samlad runda än gassa omkring o gå omkull! Såg en b-ponny o två c-ponnys som var Väldigt nära att gå ikull :o

Jaja, nöjd efter rundan vi gjorde iaf ett bra jobb ;)
Leder väldigt länge!!!
O sen, när det är två kvar ligger jag på 2:a placering, (3placerade) o så klart går båda om mej! :( Jättetråkigt!!!!

VARFÖR HÄNDER DET ALLTID MEJ?!?!? Det va riktigt trist, har inte gått bra alls för mej i år på tävlingar... har gjort bra rundor men blir aldrig placerad..? det här har hänt två ggr i år också! I Vaggeryd, o nu....

Film kommer imorron eller nån gång ;)


Kort samanfattning:
Världens sämsta underlag!!!!
Mowitz är bäst som gör som han ska i alla fall!! <333

Bollebygd!

Om typ en timma åker vi! Mowitz har fått mat, jag har fårr mat, nu ksa bara sadeln in i bilen, mowitz ryktas ordentligt o sen bär det iväg :)

Jag + Mowitz för inte så länge sen <33

Snart klar!

Jag har packat bilen, tömmat mowitz, fixat höet o maten. Nu ska jag bara gå en promenad med Mowitz o sabbi, sen ska hästarna nattas o jag ska gå o sova :)
Imorron är det tävling! Ska hoppas 75cm, kommer nog gå bra.
Lycka till?

Dagens fråga!

Vad har ni för märke på eran Trailer/lastbil?
Vi har en Thule :)

Lata dagar innan skolan...

Ja, idag har jag inte gjort nått. Ryktade Mowitz ordentligt o tömmade honom lite i skritt i padocken. Vi fick ju av den lösa skon, så jag ville inte göra nått ansträngande. Jag 'mjukade-upp-honom' lite. Han kändes väldigt mjuk o följsam.

Min Planering har ju blivit lite lidande nu när Mowitz tvunget skulle ta av sej skon! :( Vi ska till hovslagaren imorron så då blir han fin om fossingarna igen!

Lena va här o red Houdini en sväng också, hon red med Sabbi och Mozart så jag vet inte riktigt vad dom gjorde ;)
Tömmar Houdini imorron. Hoppas att det blir sol o fint väder så att jag kan klippa i padocken.... det börjar bli jättelångt nu. Regnet har bara öst ner i flera dagar! :( Usch o fy!!

Mowitz

Här är skon, som va lös på Mowitz, vi fick av den idag.

Lena ska ta med sej den hem, den ska ge tur :)

Houdini <33

Han va så duktig idag! Jobbade honom i töm. (såklart) Jag tränade ungefär på samma sätt som sist, men jobbade mer med galoppfattningarna o övergångarna. Det som jag hade som mål att förbättra. Jag blev glatt överaskad när jag kunde jobba honom utan inspänning! (Dvs med tömmarna högst upp på båda sidorna) och han fortsate att jobba jättefint med hela bakkärran och ryggen :) 
Ena galoppen har han svårt för, det vet jag mycket väl, därför tycker jag det är viktigt att jag och han jobbar med galoppfattningar. Jag vill inte att han ska fatta rätt galopp och sedan att jag gasar på honom ett varv runt på en 20 meters volt, utan jag vill fatta i samlad tarv och sedan kunna hålla en jämn galopp en långsida av ridhuset. På det sättet så bilr det inte lika svårt. Om hästen har svårt för en galopp så ska man inte (enligt mej) tragla på att gassa runt på volter o hoppas på att den fortsätter galoppera. Utan man över på galoppfattningar (gärna på volter) och sen galopperar men en långsida och bryter av.
Det funkar iaf jättebra på Houdini :)

Tappsko!

NEEEJ!!! Mowitz har en tappsko!! :( Eller den är lös, inte av... Så jag atr med houdini till GARK istället! Åker nu kommer mer info senare

Planering v33 Mowitz


!OBS!
ev. så marakrbetar jag idag o kör intervaller imorron!

5 on halvan

Igår I fredags åkte vi med mowitz o mozart till GARK o hoppade. Det va meningen att jag skulle rida dressyr, men på slutet så hoppade vi lite ;)
Började med dressyren, o det gick ganska bra. han va ju lite stel osså men det är anska självklart när det va ett tag sen jag red igenom honom.

Sen hoppade vi då 5 on halvan (stavas?) o det tyckte Mowitz va superkul! :D Hoppade ganska lågt först, sen hoppade vi några ggr högt. När vi hoppade 1meter, o 1,10 så hoppade han inte så mycke, sen höjde vi till 1,15 o då hoppade han :) Vilken dumming, han hoppade jättefint o sabbi o mamma sa att han hoppade typ 1,20 o det kändes ;)

Lördagen skrittade Lena o Sabbi mowitz o mozart barbaca i typ 1,5 timma.

I söndags red vi kondition, galopp intervaller.

Igår red jag lösgörande på järnvägen. Mycke skänkelvikning o öppnor. Han va lite spänd men lyssnade iaf bra :)

Idag ska vi köra galoppintervaller igen.

PROVRIDNING

nu åker vi iväg o provrider en ponny :)

Rösta på Melvin & houdini!


Melvin har blivit nominerad Veckans Ekipage hoss Louise!
Så rösta på honom nu :D


Han är nr 4 <33

Tömmat Houdini + Mowitzgosis

Tömmade honom idag o han skötte sej! :) Jag gick bakom honom idag, vilket va ganska länge sen, så jag är nöjd med honom.  Travade bara lite för det har regnat så det va lite slirigt.

Sen tömmade jag Mowitz också. Hade honom vanligt inspänd (alltså tömmarna högst up på gjorden) han va så fin!  Jobbade jättebra med ryggen o kändes mjuk o lyssnade på mej. Hela bekänet rödrde sej o han klampade på med bakbenen, jobbade med ryggen o öronen fladrade, ni vet som dom kan göra när dom är riktigt avslappnade, o så svansen buren, såklart! Riktigt nöjd med honom också! Försökte mej på lite öppna också men det gick väl sådär... men då har vi iaf nått att öva på!

Det här inlägget är lite försenat!!!
Efter maten åker vi med Mozart o mowitz till GARK

Jobb jobb...

... och ännu mer jobb..!

Haha!!

Hittade den här Filmen igen! Haha! Nu i efterhand kan man åtminstone skratta år det! Först, 'ne nu är jag klar!' sen ' Jaha, vi skule visst hoppa mer, okej!' Haha! x'D Vilken skit häst <33

*FILM* från Provridning



Hästen va i lite för dålig form för att kunna 'visa sej från en bra sida'. Den hade gått på bete i drygt en månad o va precis igång satt, så den va gankasa fet o hade inte så bra kondis, men det va en bra provridning :) Det är bara att leta vidare!

Vad tycker ni då? Typ ett år sen jag red storhäst sist ;)

Houdini!

Han skötte sej rätt så bra idag. Tömmade honom som sagt o i vänstra varvet gick det jättebra, men i högra va han lite ofokuserad.

Att träna på:
 galoppfattningar
 övergångar


Filmade också, så det kankse kommer upp om nån vill se?


Houdini ser lite dum ut ;)
Sabbi fottat

I'm going out...

... to my litle pony!  (dålig engelska) ;D Ska tömma Houdini en sväng

Mozart

Lena o jag red Mowitz o Mozart en ssväng idag. Det började ju inte så bra... det kom en jätteläskig lastbil med grus på flaket som Mozart tyckte va lite läskig o då skulle ju Mowitz också bli rädd ;) Vilken fjant! Men det gick bra, Mozart va lite spänd resten av passet men det är ju förståligt!

Nu ikväll har vi varit o skott Mozart o verkat Houdini. dom blev fina om fötterna :)

Ridit Mowitz

Jag o sabbi red ut på Mowitz o Mozart nu ikväll. Galopperade samma runda som jag red imorrse. Mowitz va väldans pigg o inte så samarbetsvillig.. men så är det ju ibland! :)

Filmer osså om hästen vi provade idag kommer senare ikväll eller imorron, orkar inte ta tag i det nu! x)

*BILDER* från provridning

Haha!! Dagens helt klart bästa bild xD xD


En lite mer smickrande bild, kom lite nära, där av lite konstigt ;)

man ser mina bling-bling byxor ;) <33

På väg hem från provridningen. Kommer mer ...

dsc03143 (MMS)

På väg hem från provridningen. Kommer mer hemma. På bilden Sabbi med ny hjälm! :)


Testar

Testar


uppe med tuppen

jag ska äta lite, sen bär det av ut till Mowitz. Jag är uppe jättetidigt för o hinna rida honom ;) Känns som det va väldigt länge sen som jag va uppe såhär tiidigt.

Planer för idag:
 -Rida Mowitz
 -Fixa stallet
 -Ducha
 -Provrida
 -Göra nått med Houdini

Typ såhär ser idag ut :)


Lena o jag 'leker' på Mowitz för ganska länge sen! <33

PROVRIDNING

imorron, idag, åker vi o provrider en häst. En stor häst, tror den va runt 154? Inte så stor alltså ;) Men jag tycker det låter stort ;) Haha! Jag som tycker det ä kul o rida Houdini!
Iaf, de är mest Sabbi som ska rida den, eftersom att det är hon som vill ha en stor sak... men jag får nog prova den lite när den är trött ;)
Den va inte hoppad så mkt, men den löshoppar helt otroligt! :o Hoppar jättefint med spänst o jättefin teknik...! :) Jaja.. Filmer o Bilder kommer såklart när vi kommit hem :)

Jag ska rida Mowitz innan vi åker också. Rider nog o galopperar på järnvägen <33

Har ni några roliga planer för imorron?

HEMMA!

Nu har jag kommit hem! :D Tror inte jag orkar så mkt idag ;) Men imorron ska jag rida! :) Känns som flera år sen...

Jag o min söta gris <33

Pelle skriver!

Hej!
Josse har inte riktigt lärt sej spela bilspel. Nu förstår jag varför ingen vill att du ska få provköra! ;)
Annars har Josse varit jättesnäll. (josse har inte sett det här än, HAHA) :D
från Pelle MOHAHA!!

Från STOCKHOLM!!

Nu är jag i Stockholm! 'Hittade' en dator hos morbror som jag lånar lite ;)
Jag har shoppat lite o tittat i lite affärer osså, idag ska vi titta på när Pelle /kusin/ tränar fotboll. Delighten ska åka hem till Becca idag! Sabbi hade ridit henne i förrgår o igår o det va jättefina filmer på hennes BLOGG:) Så de får ni tittat in på :)
Kommer nog hem på Måndag eller kanske tisdag.

Hoppglad prinsessponny till salu! <3



Amazing Delight: Jättepigg, underbart söt och älskar att hoppa!
Läs hennes annons här

Nu åker jag!

Nu åker jag till STHLM! :) Kommer inte bli nån uppdatering va jag tror.
Red Delighten idag! Pigg! :)
Mamma filmade o fottade lite, mera bilder o filmer kommer när jag kommit hem :)


Mozart = BÄST =)

Mozart va verkligen jättefin idag! Tror det va det bästa markarbets/dressyr passet på väldigt länge! :) Han va lite loj, men det är han ju ibland. Men han jobbade jättebra! Hopade ett litet kryss, på typ 50 o ett litet plank på typ 40, han hoppade bra. Jag jobbade mycke på att svänga ordentligt. Så att jag hade lika mycket stöd i varje tygel o svängde mest med ytterhjälper. Vi fick några jättebra svängar :) jag är väldigt stolt över mej själv också, tyckte jag red väldigt bra idag :) Det ända är att jag väldigt lätt spänner mej i knäna o ner, delvis idag va det mycke bättre o då sitter jag jättebra, men när jag spänner mej blir det ju inte så bra... svårt att förklar men jag tror ni förstår :)

Blev inga kort eller Delighten ridning. Va för mörkt o för sent, så jag ska rida henne imorron på morronen istället. Om det regnar inatt så åker vi till GARK men annars rider jag som idag, här hemma i paddocken :) Då kommer bilder o filmer :)


Visst är min lilla gris sööt!?! <3

High Chaparral!

Idag va allihop på high Chaparral! :) Jag, sabbi, Lena, Pelle, Mormor, Björn, Magnus, Mamma, Melvin & Albin :)

Gjorde väl inte så mycke, hade tänkt åka på tjuren men så blev de inte. Men jag o Lena åkte en supersnurrig sak, fy!! Jag mådde typ jätteilla efteråt! :( ;D haha! Va rätt så kul samtidigt som vi åkte, men efteråt va det inte så kul ;)
 
Jaja, nu ska vi äta, sen ska jag rida Mozart, tror jag rider honom i padocken, sen ska jag rida Delighten lite, så att mamma kan filma o kankse fotta lite :) Så får ni se :) Är sista gången jag rider den lilla drömponnyn :( Sen åker jag ju till Sthlm o hon åker hem igen på Fredag :( Trist! Hon kunde gärna stanna här :D <3 Hoppas Becca har haft en bra 'vilo-vecka' utan hästarna ;)

imorron innan jag åker ska jag försöka rida både Mowitz och Houdini en liten sväng iaf, Lena skulle komma efter vi har åkt, så jag tror ponnysarna hinner gå 2 ggr :)


Kommer bli skönt att slippa den här fjanten ;D

Mindre kul att lämna dom här gosisarna :( <33




*BILDER SHOPPING*


f.r vänster: 2 st bomulls packet, en grön betfor-hink, 2 st grindhandtag, EMIN Cold Gel, Foxfire glansspray (btw. den ger UV skydd) 2st grephängare + en lång, 2st hängare (köpte 10, men har bara två på bild) 1 grepp, 1 saltstenshållare, 2st panikhake grimskaft.


Grepp-hängarna

krokarna, ska ha träns osså på dom, 10st

2st panikhake grimskaft

BILDER PÅ RIDBYXORNA KOMMER NÄR JAG HAR ÄTIT FRUKOST!! :D

*BILDER* Vaggeryd-Skillingaryd

Mamma hittade några jättefina bilder från Vaggeryd-Skillingaryd tävlingarna på mej o Mozart (På sabbi o Mowitz också såklart ;) )
Här kommer två små smakprov :)

Bilderna kommer från Matildas fotografi
hon åker även hem o fottar om man vill! :D



 
Fler bilder finns HÄR!!!

man kan köpa bilderna jättebilligt! :D Tror jag måste göra det... ;) Dom  är ju jättefina :) <3

Gekås! =)

Åkte till Gekås idag :D jättekul! :D Shopade inte så mkt. två par ridbrallor som är jättesnygga! :D Ska ta bild på dom imorron så ni får se, o lite små grejer, svans-glans, gold gel o två panikhaks grimskaft till transporten. Ska ta en bild o visa hur dom ska användas imorron också :)

idag red jag bara Mowitz på kvällen, sabbi red Delighten så jag följde med på Mowitz. Gick bra, han va väldans pigg ;D

innan vi åkte till Ullared red Lena Mowitz, hon fick föresten följa med till Gekås för hennes föräldrar va inte hemma ;D Haha! iaf, hon red, galopperade mycke o det tyckte både Mowitz o Lena va skojigt :D Jag o Pella, kusinen cycklade med o fick ordentlig motion! Dom börjar galoppera väldans snabbt nu! ;D

Lite uppdatering:
På Onsdag morron åker jag till Stockholm! Följer med mormor, Pelle o Björn hem o bo hoss mormor lite :) Ska shoppa kläder då ;D Haha! Så då blir det semester för mej! Men det kan ju va skönt ibland också.


Ridit Delighten i skogen!

Red henne i skogen idag o hon va mycke lugnare än sist :) TRavade först o hon va väldigt avslappnad o fin. Jobbade med ryggen o kändes mjuk o fin. Red på pelhammet idag, har ridit på ett tredelat tränsbett dom andra dagarna, o i skogen funkade det bra :) I ridhuset  tog hon bättre stöd på det tredelade men i skogen gick det bra med pelhamet :)
Tror vi skrittar henne senar, eller sabbi gör nog det! Hon verkade ganska sugen på att prova henne ;) Imorron ska vi nog åka till ridhuset, tror vi tar med både Mozart o Delighten isånna fall. Om dom kan åka tsm ;D Blir spännadne isånna fall ;P

Sabbi red Mowitz samtidigt, han såg pigg o glad ut ;)

Svar till Ellie

Fråga:
Vad är GARK för nåt? :)
Mitt svar:
Det är våran klubb :) Tävlar för dom o det står för Gislaved-Anderstorps Ridklubb :)

Igår

Igår kom Houdinis matte o hälsade på :) Så Melvin red honom o visade lite va dom kunde :)
Innan dom kom så red jag Mozart, körde lite lösgörande på järnvägen bara. Han va fortfarande grymt pigg :D Jättekul! ;)

Sen kom sabbi hem, o mormor, pelle och björn! :) Så på kvällen åkte vi till GARK o red Delighten o Mowitz hoppade lite :) Delighten va pigg, men vi fattade bättre idag vad vi skulle göra ;) hon lyssnade mer på mej o jobbade med ryggen fint när jag travade fram. Började med lite lydnads hopning, på typ 50 :) Sist hoppade vi en liten bana, räcke, 90cm oxer 90 cm, vi sänkte frambommen o då hoppade hon mycke bättre :) Det har mamma o jag lärt oss av Ann ;D o sen hoppade en liten cavaletti o avslutade med ett kryss :) Hon är en liten hoppmaskin den lilla ponnyn ;D <3 En sån liten gullig piggelin skulle jag vilja ha :D