Igår blev det kondition

För både Mowitz och Houdini :) Hadde Houdini som handhäst och red Mowitz barbacka på sidepullet. Gick bra, men första galoppen va dom på som bara den! Bus ponnys. Men det blev lite galoppintervaller iaf. Lite jobbigt för Houdini men han skötte sej också.
Jag galopperade lite samlat med Mowitz och så tittar jag ner mot houdini, då travar den lilla skiten! Han har verkligen jättefin trav, men dålig galopp, så den måste vi träna mycket på!

Idag ska mowitz och houdini jobbas i töm.

Ikväll kommer vecko planering upp!

Handhäst =) 29/5 -10

både igår och idag red jag mowitz med houdini som handhäst och det funkade super! :D Igår skrittade vi bara en sväng och houdini va jätteduktig.

Idag red vi en lite lngre runda och travade och galopperade :D Haha, mamma tyckte att ja va lite konstig som galopperar barbacka på mowitz med sidepull och med houdini bredvid ;) Har inte galopperat på sidepullet innan, så va inte säker på om jag skulle få stop på hoom men det fick jag ;D haha!

Mozart, Sabbi, Houdini, Jag och Mowitz igår :D

I regnet...


Mowitz & Houdini 27/5 -10

Idag har jag ridit Mowitz och Houdini. Jag började med Mowitz, red barbacka och provade sidepullet :D Fungerade jättebra :) Imorron ska jag fotta det så ni får se både hur det ser ut och hur det ska sitta :)

Sen red jag Houdini :) Lill pluttis va också duktig. Lite stirrigare än vanligt (va mowitz också men va nog för det blåste rök i padocken) Va lite stel och spännd men inget specielt. Kan också ha varit för att han stog igår, den lilla tjockisen ;)

Imorron ska jag tömma båda :)

Mozart igår

Glömde ju skriva hur det gick för Mozart igår :) Han va duktig också. Först fattade han inte alls vad jag menade ;) Han travade runt där och fjantade sig men sen fattade han bra och va rikitgt duktig för att va första gången :D <3
Efetråt var han jättetrött i huvet! Lilla stackarn :')
Kommer nog en film :]

Idag fick Mozart vila, Mowitz va i värnamo o hoppade, gick inte bra kan jag ju bara säga

Houdini fick lörlongera några varv :) Måste filma honom någon gång så ni fr se hans jättefina trav :D Jättefin trav alltså ;D

Imorron ska sabbi hoppträna för Ann med Mozart, Jag rider H en sväng och jobbar Mowitz i tömmen. Måste jobba på galoppen, jag är inte alls bra på att tömma dom i galopp. H har ju inte jobbats så mkt i galopp men det ska vi ändra på nu ;D

Mozart igår

Glömde ju skriva hur det gick för Mozart igår :) Han va duktig också. Först fattade han inte alls vad jag menade ;) Han travade runt där och fjantade sig men sen fattade han bra och va rikitgt duktig för att va första gången :D <3
Efetråt var han jättetrött i huvet! Lilla stackarn :')
Kommer nog en film :]

Idag fick Mozart vila, Mowitz va i värnamo o hoppade, gick inte bra kan jag ju bara säga

Houdini fick lörlongera några varv :) Måste filma honom någon gång så ni fr se hans jättefina trav :D Jättefin trav alltså ;D

Imorron ska sabbi hoppträna för Ann med Mozart, Jag rider H en sväng och jobbar Mowitz i tömmen. Måste jobba på galoppen, jag är inte alls bra på att tömma dom i galopp. H har ju inte jobbats så mkt i galopp men det ska vi ändra på nu ;D

Brämhult *FILMEN*


2 st Tömkörningspass 24/5 -10

Jobbade både Mowitz och Mozart i töm idag :) Började med Mowitz. Han va verkligen jätteduktig :D Han jobbade på jättebra :) jobbade avslappnat o var uppmärksam.
...busade lite oxå såklart! ;)




Brämhult *FOTO*



*TÄVLING* Brämhult!

Idag va jag o mozart i Borås och hoppade LC + LB. I LC gick det bra, lite för lite engagemang från min sida men vi gjorde en bra runda tills vi skulle svänga mot 6:e hindret. Det stog så att vi svängde bort från utgången. Sabbi sa till mej innan jag skulle in att det va halt och många som slirade i det hörnet, så jag va lite för fokuserad på att få svängen bra, då tog han chansen och stack på sidan..! Lite tråkigt! Men det va bara att ta nya tag till LB!

Lb, en jättebra runda! :D Jag red Mozart ordentligt i varje galoppsprång och vi hoppade jättefint :D i omhoppningen så skulle jag svänga till första hindret i omhoppningen, Då står det två Gubbar mitt i VÄGEN!!! Herre gud! Jag skrek på dom att flytta sej men dom va väldigt långsamma!!! Så jag va tvungen att bromsa och fick en jättedålig sväng till oxern efter... så där fick jag ett stop. inget han tittade på eller så men så korkade gubbar! (ursäkta) Hadde blivit placerad annars. Iaf jag o mamma gick o sa till i dommartornet att dom stog ivägen osså och då fick jag hoppa om omhoppningen ;) Men den här gången va vi lite dåligt förberedda så vi fick ett stop på samma hinder ;) Totalt mitt fel men det va kul ändå ;) Jag sattsade lite för mycket och kom för snett på den stora oxern så det va orättvist mot honom! Men min fina Mozart va duktig iaf :) <33

kommer bilder och filmer senare :)

20/5 -10 VILA!

Igår fick Mowitz och Houdini Vila, höll på med Svenska uppstsen hela kvälln. Mn idag ska jag tömkörra Mowitz och rida Mozart kanske rida Houdini om sabbi intre vill dt ;D

Mowitz & Houdini 19/5 -10

Red Mowitz på Teräng träning idag Gick helt OK och han skötte sej :)

när vi kom hem (för en stund sen) så tönkörde jag houdini och han blir bara duktigare och duktigare :D idag gick han superfint i båda varven flöt ut lite i tror det var höger varv men annars jättefin! :) Galopperade lite också och det gick också bra :)

Nu ska jag äta och sen natta hästarna <33

18/5 -10 Mowitz & Houdini idag

Red Mowitz idag. Red barbacka och med Kimbelwiket. Gick bra :) Han va jämn och fin och pig. Va lite stark i munnen men det kan han lätt bli om han är lite pigg, så idag var det positivt :)

Nu på kvällen tömkörde jag Houdini. Han va lite stel i kroppen efter igår då Sabbi red honom ganska hårt. Så lite träningsverk men vänster varvet gick ändå bra. Va lite stel + ovillig i högervarv men som sagt förståligt :)

Igår åkte jag och Mozart till VBR och tränade för Sandra :D Va jättekul! Jag o mozart har alldrig varit där på gräsbanan och har aldrig tränat i den gruppen så det va lite spännande. Men det gick bra :) på slutet hoppade vi en bana på 1meter ungefär. och sista gången gick riktigt bra :D Sandra va också nöjd med oss :) Kommer mer i slutet av veckan.
Har lite mycket att göra den här veckan
imorron ska jag teräng träna med Mowitz + matte prov
på torsdag måste jag skriva klart min Svenska uppsats som ska lämnas in på fredag så lite mycket att göra ;) Så tråkig blogg får ni stå ut med ett tag till ;D

Svar till Charlotte

Hejsan!
skulle du kunna berätta om dina hästar, exempel :
mankhöjd, ålder, ja jag tror du fattar ;)
sen undrar jag, du har ju en tvillingsyster, men delar ni på hästarna och sådan?:P
tacksam för svar =)

Visst kan jag berätta om dom :) börjar med dagens stjärna x)
Mowitz är en New Forest valack född -95 Vi har haft honom sen den 1 maj 2008. Han är tävlad både hoppning och dressyr och fälttävlan :)
han är 139,9cm i mankhöjd.
Tror han är en av dom sötaste ponnysar som finns :D <33

Mozart är en d-ponny. Oxå new Forest och 148cm i mannkhöjd. Han är tävlad LA med sin förra ägare i hoppning o vi tävlar än så länge LB. :) Men ska snart starta LA :D (får se hur det utvecklas så klart) ;)
Vi har haft honom sen september förra året. Han är bara tävlad Hoppning men skulle säkert gå bra i dressyren oxå <33

Houdini är en "foderponny" som kommer från Skåne. han är en liten b-ponny på ca 125cm. jag har utbildat honom (med hjälp av sabbi) han är in-töm-körd  och nån gång vill jag spänna honom för en vagn :D Nu letar vi en lite ryttare till honom som kan mnotionera honom :)

ja, jag o sabbi delar på hästarna. Brukar ha typ 2 tävlingar i rad och sen byter vi. Under den tiden har vi dom hästarna på träningar och tävlingar men byter ibland i skogen :)
Hoppas du fick svar :)

*TÄVLING*

Idag va Sabbi och Mowitz i Sövsjö o tävlade. Dom hoppade 0,80 + 0,85 ( LC LC+5) och det gickv verkligen jättebra! :D Dom VANN fösta klassen så det kunde ju inte ha gått bättre! :D Verkligen jättekul! Dom va jättefina :)

I andra klassen så va han super fin innan hon brjade hoppa! Han krökte på nacken och hade SUPER galopp! Har aldrig sett honom så han bar sej jättefint och såg ut som värsta hingsten ;D
Fick ett stop på 3:an men det såg ut som att han kom fel, tyckte nog att han inte kunde hoppa så stort när det va en så stor oxer ;) Fjantis men annars va han jättefin :)

Så det va en väldigt lyckad dag! :D


Bild från LC :) <33


O från LC+5

Dagens ridapss 9/5 - 10

Red Mowitz idag! Red ut en ganska lång sväng. :) Mowitz va lite tung och lite jobbig så men annars så tycker jag att det gick helt okej :) Imroon ska sabbi o markarbeta Mowitz på GARK och jag tror att jag följer med på Mozart men får se hur jag gör :)

Promenad i fina vädret *host*

Ja det va ju inte så fint väder idag. Har regnat o varit mulet hela dagen! :( Alltså inget bra ridväder. men dom skulle iaf vila idag så det va ju ganska bra ;) Mozart fick stå i hagen o vila idag och Houdini och Mowitz fick gå en promenad på ca 30-40 minuter. Bra för fettknopparna att få röra på benen lite ;)

Imorron ska nog Lena komma och rida Mowitz. Om det inte är alltför dåligt väder, tror inte hon vill koma då! Men får hoppas på det bästa :) Ska rida en lite längre sväng i skogen då tänkte jag och sen får hon trava runt i padocken om det är "ridbart" där :) Blir lite !slirigt" när det regnar mycket osså. Men det får vi se imorron :)


Houdini + malin

Igår va Malin här och red Houdini! Gick verkligen jättebra! :D Hon red honom jättefint! Det är ju viktigt att man är lätt i handen på honom och vågar lätta på tygeln och det hade hon inga som helst problem med :) Det va ju första gången som hon red hono också så om man tänker på omständigheterna så kunde det ju inte ha gått bättre :) Kommer nog bli toppen tror jag :)

Senare på kvällen red jag Mowitz med sabbi o mozart.
Red på kimbelwiket barbacka och mnmowitz va jätteduktig :D Red intervaller och dom fick upp flåset lite iaf. Tyckte det va superkulu att rida mowitz igår han bet  sej inte fast i bettet och va mjuk och fin och va faktist uppmärksam på mej ;) Ibland blir han ju lite ouppmärksam men ibland så blir han jätte "lydig" om man kan utrycka sej så ;) Va iaf ett bra rispass

Idag ska jag inte rida ska gå ut en sväng med Melvin och Houdini men Jenny och Sabbi rider mowitz och Mozart. lite skönt faktist. Då kommer det nog gå extra bra imorron ;)

Fick tyvär ingen bild på malin och Houdini vilket va lite synd men hon kommer ju tbx så då kan jag kanskse både filma och fotta lite om ni vill se så duktiga dom är? :)
Malin är 11 år föresten ;)


[söta grisen som va superfin igår <33]

*3 BILDER från träningen*

Hopptränade igår på stora utebanan så här kommer tre bilder :)


[klicka för rätt str]
Ikväll kommer en liten tjej som ska rida Houdini! :D Äntligen kommer han att bli riden ordentligt! :D Men kommer mer när jag har tid ;D

-TÄVLING-

Tävling hoss Kristina Warg :D

KLICKA HÄR

Det går inte alltid som man tänkt sig... *FILMEN*

Jaha, det går ju inte alltid bra...
Här är iaf filmen fr i söndags - varsågoda! haha

Houdini

Nu ska jag ut och rida Houdini en sväng Tror jag rider ut en sväng i skogen bara. Sabbi red honom igår så han får ta det lite lugnare men jag rider honom en bit iaf :)

Mer kommer senare!


TÄVLING - Meeting på GARK

Nu i helgen har jag och mozart varit på Meeting på GARK! :) Igår så hoppade vi två LB (1m) Första klassen var typ en förklas til MHPC klassen.
Gick sådär. Jag fick inte fram honom och då blir han lite "flummig" men gick ganska OK tills en jätteläskig mur. Fick ett stop och några tidsfel... men men
I MHPC klassen hade jag mycket bättre rytm och takt men fick ett stop på samma igen! :o Då blev jag faktist ganska sur på honom, han får ju inte stanna på samma hinder två ggr när han tillomed redan har hoppat det en gång! Men Ann (tränare och dommare) Tyckte som jag att han va ganska dum så det va ingen jättegrej.. Fick 48 poäng men 2 st minus. Kan skriva vadd det stog sen men orkar inte det nu

Idag så hoppade vi bara en LB och det gick ju inte heller så bra...! Jag rider alltid sämre i första klassen och han va troligtvis lite trött i kroppen efeter igår så det va inte en superrunda... Han tvekade på samma hinder som igår men hoppade när jag morrade till på honom, sen så blev jag rätt så gald för att han va dukti och hoppade och han tyckte tydligen att han var klar. den lilla fjanten!
Vi var på väg mot utgången men va såklart inte klara med banan och han blirr jättesur och vill inte alls fortsätta!! Svårt att förklara men kska nog lägga upp filmen så får ni se själva.
Fick ett stop på fyran också. Han lyssnade inte alls på ytterskänklen och va jättesur då också så jag blev utesluten men men! Får komma igen och troligtvis går det bättre då!

i lördags var ju sabbi i tranemo o tävlade samtidigt som jag va på gark så mamma va inte med, men som tur va så hjälpte Jenny mej! :D Min blivande hästsköttare ;D Tack så mycket för hjälpen! Utan henne vet jag inte hur det hade gått med höjning och sänkning på framhoppningen och gå med mozart o så! tack :D

Här kommer lite bilder från idag!



[klicka på bilderna]
Mer bilder och filmer från JEnny kommer senare i veckan :)