Fel på datorn eller blogg?

har inte kunnat logga in på bloggen, har varit fel på både datorn och blogg tror jag ;) men men.
Igår red jag Mowitz i nya dressyr sadeln :) den är riktigt mysig alltså! Imorron ska jag skriva ett inlägg om den :)
men Mowitz då, han var verkligen jätteduktig! Svante(kiropraktorn) sa att vi skulle börja kräva mer av honom, liksom trycka på honom mer så han verkligen kommer under sej, och det är ju klart! han går ju lite med bakbenen bakom sej osså och jag och Sabbi orkar ju inte jobba upp honom och specielt inte när vi rider barbacka och han springer iväg ;o Så igår krävde jag rätt så mycket av honom, först tyckte han att jag var superjobbig osså, men efter ett tag (med mycket ben och lite övertalning) gick det rikitg bra :) Han trampade på och bärde sej super fint :) Jag var ju inte så proffsig i början om man säger så, kunde inte rida lätt i dom långa lädreerna osså ;) men jag lärde mej jag också :)
Idag har vi varit på Gekås! :D köpte massa bra grejer ;) Tar kort på det imorrn :) bl a ett par nya ridbyxor som är jättemysiga! två nya tröjor, en ny ridjacka och lite annat :) Åkte tidigt på morronen så vi har inte hunnit rida än, men ska till ridhuset med Mowitz och Mozart nu. jag ska rida Mowitz, mest lösgörande, och sabbi tar mozart, hon skulle träna på att rida runt sockerbitar som hon och mozart gjorde på hoppträningen för Ann sist :)
den här veckan är det inga träningar! :( lite tråkigt... men det blir ju träning nästa vecka :)

kommer film från ridningen senare idag, men tror inte jag orkar uppdatera :)

see ya!

Hiss & Diss

Tänkte köra en hiss och Diss nu, har inte haft det på den här bloggen kom jag på och tyckte att det är dags att ha en :)
Så jag börjar med:


* Mozart, han är verkligen superduktig just nu! Lydig och lyssnar och är jättefin
* Vi har äntligen hittat en sadel till Mowitz! :) Jippi!  Iof så lånar vi bara den men iaf, den passar iaf jättebra! :)
* Houdini är mycket mer reglerbar i galoppen och skritten jättestort +  !!
* Snön, tycker faktist att det är jättemysigt med all snö, och det är bra för hästarna att få lyfta på benen :) dock  blir det mycket mjölksyra!



* Kylan uch! det är jättekalt när man ska ut på morronen och släppa ut hästarna...
* Broddning! Brodda på, brodda av, brodda på, brodda av! Dom kan ju inte ha broddarna i transporten men måste ha när man ska rida här hemma...


 Blev inte så mycket dissar men iaf ;)

see ya!


Krubbitarremar!

Nu kommer mitt inlägg om Krubbitning:
För er som inte vet vad krubbitning är så är det när hästen tar stöd med tänderna mot ex krubban eller boxkanten el liknande och "snappar luft" som vissa tror. Så är det inte! Det ljudet som låter som om den sväljer luft är när luften som hästen försöker svälja vänder i halsen.
Det är alltså fel att hästen kan få kolik av krubbitning!
Men det jag ville säga/tycka till om, är krubbitaremen. (tycker nästan att den är lika hemsk som barbacka gjorden) Men det här visst jag inte förut, utan har fått lära mej rätt så nyligen... Det som är med den är att den hinrar hästens beteende. Att krubbita är ju ett beteende som hästen har fått och den vet ju inte nått annat så det är därför den gör det. Om du då hindrar hästen från att göra det genom att sätta på en räm, så blir hästen helt förvirrad. Och eftersom att hästen inte slutar med krubbitandet så drar man åt rämen ännu mer! FEL!
Det är ett beteende som hästen har och det skadar faktist inte hästen!
Saker  som kan underlätta krubbitningen:
* För att inte skada hästens tänder när den krubbiter så är det bra om man gummiklär ex en trä bit (eller nått ;) ) som den kan ta stöd på och ändå inte förstöra sin mun
* Fasta rutiner kan lindra krubbitandet
* Mycket utevistelse så hästen får annat att tänka på
 Bilden
Är det någon av er som har Krubbitar hästar? Skulle va kul att veta hur ni gör med era hästar :)

see ya!

Mycket snö = supersteg!

Red mozart innan idag, det var verkligen superkul att rida honom idag. Han va pigg och samarbetsvillig och det bästa Steget! Det är ju väldigt mycket snö på åkern nu och Mozart lyfte jättefint på fötterna :) Jag satt där uppe och hoppade runt nästan ;) Han vilade typ på alla steg och det va supermysigt :)
Jag red mycket öppnor och slutor och lite bakdelsvändningar galoppfattning så han skulle komma under sej och det gick bra :)
red på det tvådelade bettet utan nosgrimma och han verkade trivas med det!
  Sabbi & Mowitz i sommras :)

bilder och film från när sabbi red Mowitz i dressyr sadeln kommer senare!

Runda med pluttis

Har varit ute nu och ridit Houdini. Gick helt OK! Skrittade rätt så mycket och försökte få honom att riktigt trampa under sej vilket han gjorde fint. Va rikitgt fin vissa stunder, men ibland (mest i traven) så blir han lite för pigg och trippar liksom lite med bakbenen, men idag så dick det rätt så bra i traven också. Gjorde mycket övergångar osså och han är ju så lyhörd så det är ju hel underbart! ;) Han lyssnar på jättesmå hjälper, duktig ponny!
Tog några galopper också, typ en lite längre i båda galopperna och sen lite fattningar, och han är väldigt reglerbar i galoppen också, nu kan han korta och länga sej jättefint :) Det har han ju haft lite svårt för innan men nu gick det jättefint :)

see ya!


Gomorron!

Idag blir det dressyr på åkern eller ett kortare konditions pass. jag tar Mozart och Sabbi får inviga sadeln med Mowitz :) Ska filma honom lite om vi rider dressyr i den så får ni se hur fin han är! han går verkligen super i den! :) 
Idag tänkte jag fixa lite här på bloggen bl a med mina bildlänkar osså. och så tänkte jag skriva om; Hackamore och Krubbitning/luftsnappning. Så ni får kika in på bloggen under dan så ska jag skriva och fixa lite ;)

see ya!
Här är en film på mej och Sally! Våran första och ända lokala, blev nästan placerade... Älsklings sally! <33
p.s jättebra musik ;)

Sadeln är hemma!

Äntligen en sadel! Åkte till Lotte och Svante idag. Mowitz skulle till svante och "bli knäckt" det låter lite dumt men men ;) Han har blivit mycket bättre! Han hade ju lite låsningar osså när vi började åka till kiropraktorn med honm men nu börjar han bli bra :) Jätteebra hoppas det kan hålla sej så nu...!
Sabbi hade skrivit ett bra inlägg om det på sin blogg, så det känns ju lite sådär att skriva samma sak. så ni får läsa om det på hennes blogg

gick en promenad med Houdini också. Skulle ha ridit honom eller longerat/tömkört men vi kom hem lite sent osså så det blev lite tajt med tid.. men han fck iaf en promenad.
mozart vilade och Sabbi skrittade lite på Mowitz.
Imorron ska vi rida ut eller dressyr på åkern tror jag, beror på hur underlaget är!

Imorron har vi studiedag så är hemma hela dan! Shti va skönt! Så lite roligare inlägg imorron! Ska se till att fixa lite på bloggen också.

see ya!
Här är en bild på sadeln!
 Visst är den fin!? :)

Hoppning igår

igår var det ju hoppträning för Sandra med Mozart. Gick väl sådär. Han va lite seg och jag gjorde inget åt det... men det är såna dar man har ibland ;) Han hoppade annars fint osså men det blir ju inte lika bra när man inte har rätt tempo!
Tror inte jag heller är så pigg just nu och det smittar ju till hästen. Men men! banskiss och mer utförlig utverdering kommer när jag kommer hem från skolan!

see ya!

Hoppning för Sandra!

ska bli jättekul att åka o träna senare idag! Hoppas vi får träna på bana eller titthinder :)
På fredag är vi LEDIGA från skolan! :D Shit va skönt med tre lediga dagar!
jaja, kommer uppdatera efter träningen!

see ya!
just det måste skriva ett inlägg om krubbitare också

Idag mowitz = bushäst!

mowitz är en riktig busing! Jag tömkörde honom med linda bakom rumpan och gummiband och shit va fin ahn va! :) I traven trampade han under sej och bar sej så himla fint! har aldrig sett honom så! helt mjuk och värsta toppdressyr häststeget ;)  men han var verkligen super fin! Men i galoppen blev han en rikitg buse! han stack iväg och bockade och busade! ;D  Va lite kul och hadde varit jättekul om jag inte hade snubblat på lite snö och trillat på näsan! Mowitz fortsatte o springa runt och busa men stannade efter ett tag ;) Sen va han jättefin i galoppen också :) Min lilla buse! Han håller typ alltid på så när vi är hemma och i ridhuset tycker han det r jättetråkigt... Hoppas vi kan vända det i år, nu när vi ska få en sadel som passar honom jättebra :)

Såhär gick Mowitz idag ;) eller, ja, kanske inte men men ;)
  Bilden kommer HÄR ifrån

utan ryttare idag!

Ska ut nu och Longera Mozart och Tömköra mowitz :) imorron blir det hoppning för mej och mozart och Mowitz får nog gå lite lugnare i skogen skulle jag tro!
Uppdatering kommer senare!

see ya!

Oki Doki

läste på Tidningen ridsports hemsida att oki Doki är såld! Tycker det va lite konstigt, Albert Zeor och han passar ju jättebra ihop... men men, man vet ju inte.
  Bilden kommer HÄR ifrån

Tävling!

är med och tävlar om ett Lamicell schabrak  HÄR!


see ya!

2 timmars långt pass

Har ridit Mowitz med Sabbi och mozart idag, och vi tränade kondition. Mycket galopp och det gick väl helt OK. mowitz är som sagt väldigt stel nu men men. Gjorde lite fattningar också och det gick bra :) På slutet fick vi några fina fattningar så det är ju kul :)
Imorron tror jag nog att det blir vila för dom, och på Tisdag är det Hoppträning för Sandra :) Jättekul! :) och på Onsdag är det hoppning på Gark för Ann! tror jag ska rida för Sandra och sabbi för Ann :)

see ya!

Tävling!

är med och tävlar hos Lamiamichelle! :) Va med du också!

Klicka HÄR för att komma till tävlingen.

see ya!


Imorron

...blir det ute ritt med Sabbi och alla hästarna :) vet inte rikitg hur det ser ut men tror vi försöker rida vid 10-11 tiden så vi kan rida ordentligt :)

see ya!
houdini förra sommaren :)

Barbacka gjord

Nu tänkte jag skriva om Barbacka gjorden.

Bilden kommer HÄR ifrån!
Det som är så totalt fel med den, är att när det är stigbylar på en vanlig longergjord så hela ryttarens tyngd hamnar på samma ställe om man rider lätt eller står upp. Det trycker på en liten liten bit av hästens ryggrad, alltså så sliter det jättemycket på ryggen! :( Uch! fattar inte vem som kan ha en sånhär eller vem som har kommit på den! Stackars hästen! :(
jag har aldirg använt en sånhär, men nån av er kanske har det?
Vad tyckte ni om den?

see ya!

Två duktiga ponnys = josse glad :D

Ja, båda hästarna va duktiga idag tränad styrcka och klättrade med båda. Men fick klättra på ett annat ställe med Mowitz för det va två skogsmaskiner som höl på att köra runt i skogen när jag red hemmåt med Mozart, så Mowitz skulle ju ha blivit jätteräd! Så vi red en lite kortare och lättare backe. Men han fick jobba ordentligt ändå!

mozart jobbade super med ryggen och tog i ordentligt i backen, klättrade 2ggr i galopp  så det blev ett ordentlligt pass.
Sabbi ska tömköra Houdini sen :)

Tog lite kort med mobilen när jag var ute både på förmiddan och nu, ska se om jag kan få in dom i datorn så kan jag lägga upp dom :)

see ya!
(står min gamla blogg som copyright men orkade inte fixa det ;) )


barbacka sadlar?

Tänkte skriva ett inlägg om Barbacka sadeln senare ikväll. tycker inte det är nått bra alls med den... ikväll får ni vet varför.
men nu ska jag ut och rida Mozart! Börjar med honom, sen tror jag att jag tar Houdini och sist blir det Mowitz! :)
Såg på Garks hemsida att CR på söndag är INSTÄLLD! :( jättetråkigt, men kanske ändå lika bra... Mozart fåår nog gå hoppning både tisdag och onsdag (träningarna för Sandra börjar) nästa vecka... man hade varit kul att hoppa lite bana tycker jag. men kankse blir det på träningen? :)

see ya! 

Lunch

Nu ska hästarna få sin lunch och efter det ska jag ut och rida och tömköra :)
Har varit ute och gått promenad med vovven innan, mysigt! Det är jättefint väder idag så det kommer nog bli supermysigt att rida också :)

see ya!


Nattade hästar

Nu är hästarna nattade och står och mumsar på sitt hö! :)
Blev inte så långa pass idag då jag märkte att jag själv inte va på topp... blev lite surig på Mowitz men det gick över rätt så fort men tog det ändå lungt! :) Övade lite lösgörande, öppnor och lite så men det märks tydligt att han måste till Kiropraktorn igen. han jobbar inte så bra med bakbenen och går imot och.. a.. helt motvillig.. :( Stackarn! men han ska till kiropraktorn snart vilket är jättebra! Då ska vi också hämta den nya sadeln!!! Jippi! :D

Kommer tömköra houdini imorrn också och jobba Mozart och Mowitz kondisition ute i skogen! Vet inte riktig när Sabbi kommer hem men det får vi väl se, annars får jag väl rida dom båda två :) Kul kul! Tycker jag!

Hur har eran dag sett ut?

see ya!

På väg ut till Hästarna!

Nu är jag på väg ut till pollarna och ska rida Mowitz och tömköra houdini! Tror nog att Mozart får stå i hagen idag. Är lite lat nu, men det blev lite senare än vad jag hade tänkt, mamma och jag åkte till Granngården för att köpa Lucern till Mozart så jag kom hem lite senare och nu har vi ätit o lite så...
men som sagt nu ska jag ut! Kommer uppdatering sen!

see ya!

Planeringen för idag...

Ser ut ungefär såhär:
Mozart
får vila, går trolitvis en sväng med honom.
Mowitz och jag ska träna lite dressyr, hemma eller ev. på Gark
Houdini får gå ett hårdare tömkörningspass :) Kommer jobba mycket i trav och få honom att trampa under sej fint i båda varven.

Så ser det  ut idag! Uppdatering kommer senare när jag är hemma från skolan!
Sabbi ska vara hos Lollo idag så jag har alla hästarna idag! Kul kul! :D

see ya!

På söndag är det CR på Gark för Mozarts del! Kankse mowitz också om vi hinner hämta sadeln..! ;)

Tävling hos Astrid!

Är med och tävlar på Astrids blogg!


Klicka HÄR för att vara med :)

Fint steg!

Inne efter att ha longerat två pollar. Det blev longering för dom båda, är ju jättemörkt så det är nog inte jättesmart att tömköra Mozart för första gången då ;) men longerade honom med gummiband och våran variant av pessoaselet. :) Sabbi har skrivit om det på sin blogg för ett tag sen men jag skriver nog en liten beskrivning av den imorron.
Mozart va superduktig och Han jobbade super med bakbenen och överlinjen rikigt fint! Känns som att vi är i en superbra period nu! :) Rikigt roligt!
Houdini va också duktig men lite springig och busig, vilket är förstålligt!  ;) Han har ju vilat ett tag men nu ska det bli ändring på det! Ska tömköra honom iaf varanan dag eller gå en liten promenad med honom.

see ya!


Idag!

nu har jag varit ute och åkt pulka med Mowitz! :) va jättekul! Han var superpigg och sprang iväg och busade! ;) Men han var duktig sen så det är ju bra.
Ska ut om en liten stund och tömköra Mozart och Houdini lite. Harinte tömkört Mozart innan så det blir nog lite spännande ;)

see ya!

Hopp hopp!

Nu är jag hemma, efter en hoppträning :) Äntilgen är vi igång igen! Shti va kul! Har verkligen saknat att träna och det verkade som att Mozart också tyckte det va kul att hoppa :)
han va duktig mest delen av passet. Blev lite lång osså som han blir ibland och kom fel till hindrerna osså, men sista gången vi hoppade så gick det rikitg bra :)
Men nu ska jag göra lite läxor och sen ska jag gå och lägga mej, så uppdatering kommer imorrn, har ingen läxa som måste göras imorrn heller så det blir väl lite roligare då!
Kommer kanske en film senare ikväll om mamma orkar fixa det :)<3

see ya!


Liten film fr markarbetet


På väg ut..

För att göra iordning Mozart och åka på träning! Uppdatering kommer senare ikväll! :) Det jag vill idag med träningen är att lägga honom bra till hindrerna och rida så bra som möjligt ;)

SVAR:
till Lina K
Nej hon har ingen blogg :) Men hon har sagt några ggr att hon ska starta en och tjata på andra ponnybloggare som "ponnymamman" ;D

Mjuk och fin

Nu är jag och Mozart hemma efter en bra dag på Gark Mozart var verkligen superduktig idag, och jag kände mej också lite mer konsentrerad idag :) jobbade med bommar och ett litet kryss på 40-50cm. Hade fem bommar på voltspåret rätt så nära varnadra så att han skulle lyfta ordentligt på benen och det gjorde han :)
Hade det tredelade bettet med parer stänger (skriver om det i bettguiden imorrn) med pullarnosgrimma, som vi brukar ha när vi hoppar eller jobbar med bommar. men jag tycker som sagt att det gick väldigt bra idag, va nog bra att jag jobbade med lösgörande igår för han var väldigt mjuk och följsam :)
Gjorde en bra övning som jag och sabbi gjorde väldigt mycket förut, men som nu blivit lite utbytt mot öppnor o slutor. Men iaf
man börjar i skritt på fyrkantspåret. Sedan gör man en bakdelsvändning och fattar galopp direkt efter! Det som är bra med övningen är att hästen kommer på bakdelen, och blir lätt i fram och trampar under sej bra! Gjorde det idag och efter tre gånger så va han verkligen på bakbenen! Så det tycker jag att man ska öva på :) Ska be mamma filma imorron så ni får se hur det ser ut :)
Imorron är det hoppträning på Gark för första gången i år för mej och mozart :) kommer nog känna mej lite ringrostig men hoppas det går bra iaf :)

see ya!

Bettguide del 1

Nu tänkte jag dra igång min bettguide :) Börjar med, Det rakatränsbettet med fastaringar
Jag använder det här bettet ganksa mycket, och har använt det mycket på Mowitz. Tycker att det är ett jättebra bett, som har fungerat på ala mina hästar :)
Det är det snällaste bettet man kan ha, då det är rakt så det rör sej inte mycket i munnen och eftersom att det är fasta ringar, så nypper det inte hästen i mungiporna. Tråkigt nog så är det inte tillåtet i dressyr, vilket jag tycker är jättekonstigt :S Det är ju trots allt det mildaste bettet som man kan ha! 

Kom ihåg! Det jag skriver i "bettguiden" är mina åsikter och vad jag har lärt mej. Det kan såklart variera från häst till häst, och det är självklart att man måste ha ett väl anpassat bett om det ska få rätt inverkan. Och det alla hästar ser olika ut i munnen, så betten får inte samma efekt på alla hästar. Funkar det på en behver det inte fuka på en annan!
 Här kommer en bild på bettet som jag just skrivit om:
Det här är bettet jag har på Mowitz, som ni ser kommer det från Globus :)

see ya!  

"Jag kan inte gå nära saker jag inte ska hoppa!"

verkade det som att mozart sa idag ;) Stog några sockerbitar i ett hörn av ridhusset och dom va superläskiga! Bad mamma ta fram två med en bom över, för det är ju inte bra om han är rädd för sockerbitar. ;) Har han ju inte varit innan.
Men då va det inget fel på dom ;) Och så hadde jag två som stog nära varnadra som jag bara red rätt igenom som också gick bra, vilken liten fjant han är! Haha!

Men jobbade med lösgörande+ samlande i dressyr idag. blir att åka till ridhuset imorrn också och träna lite markarbete då det blev dressyr idag, men jag tycket Mozart skötte sej rikitg fint :) Hon lyssnade bra och va inte lika framtung som han kan vara ibland. Så han är jag jättenöj med :) Men mej själv är jag lite mer skeptist med, jag hadde jättedåligt skänkel läge kändes det som och jag hade också lite ostadig hand+ att jag var rätt så ofokuserad. Hmh! Men det är ju ändå bra att Mozart jobbade bra och va duktig :)

Nu har jag fått in lite alternativ till bett att skriva om så jag drar igång min bettguide imorron :) Kommer bland annat skirva om;
Kimbelvick bett/jaktstång
Raka+ delade tränsbett
Pessoa
fasta ringar, lösaringar
också Nova bett och lite andra :)
Fortsätt görna att skriva bett ni vill veta mer om :)

see ya!

Mot Gark

Nu ska jag ut och göra klart Mozart för att åka till Gark och träna markarbete/dressyr. Hoppas det går bra :) va ju ett tag sen jag trimmade lite på honom så det är nog behövligt :) Ska se om mamma kankse vill filma lite? Va tycker ni om ett litet filmklipp?
Mer kommer senare!

see ya!

Ponnyakuten

missa inte starten av Ponnyakuten ikväll kl 19.00

Bilden kommer här ifrån

Dagen = kondition


Idag blir det konditions träning
med intervaller, 2min skritt 2min galopp så får vi se hur mkt dom orkar ;)
Jag ska rida Mozart och fortsätter med att rida med gummibandet. och ska ha det tredelade bettet med parer stänger. Och remont nosgrimma tror jag. Remont nosgrimman får inte gå så att ringarna ligger imot bettringarna! Såg att det gjorde det på den här bilden, gör inte det i vanliga fall men kan ju ha åkt snett.


Glöm inte att skriva vilka bett ni vill att jag skriver om!

see ya!

Mowitzgosis presentation

har skrivit ett inlägg om Mowitzgosisen som ni kan läsa om här!

see ya!

Bettguide?



Tänkte fråga er läsare om ni vill att jag ska
ha en bettguide här på bloggen? Rätt bett är ju jätteviktigt i all ridning och jag har lärt mej rätt så mycket om just bett, Mowitz har ju haft problem med det mesta..!
Men tänkte is¨nna fall, att jag har 1 bett om dagen eller ca fyra bett i veckan. Då förklarar jag hur dom fungerar och lite vad som händer i munnen på hästen när man använder bett

Men Vilka Bett Vill Ni Läsa Om Då?? Skriv en komentar så börjar jag med bettguiden på Måndag

see ya!


Mysigt med klippning

inne efter att ha nattat hästarna och klippt Mozart. Mozart är riktigt tacksam när man klipper honom, inte ett dug fjantig, typ som Houdini som tycker det är jättemysigt ;) Men han började frysa när i hadde ena bakdelen kvar så det blev lite halvdant... Ska fixa till det imorrn, så blir han jättefin :)
Ska också klippa Mowitz då :) Kommer bilder från klippningen senare, men nu tittar vi på hoppningen från i Tisdasgs så kamran är upptagen ;)

see ya!

Dagen blev hård för Mowitzgosis <3

Nu är jag inne efter att ha jobbat ordentligt i snön :) galopperade lungt och länge och Mowitz blev ordentligt svettig! Måste verkligen träna upp komdisionen på honom, han blev rätt så flåsig också, men det gick ner rätt så fort.

Senare ikväll ska vi börja klippa Mozart, kommer ta två laddningar med våran lillmaskin. :) Ska som sagt ska han hel klippas så det kommer ju ta sin lilla tid också!

see ya!
 Saknar att tävla! :(

Lösgörande för hand

Inne  efter att ha jobbat Mozart från marken Han va rätt så hopplös!  Tror inte nån har jobbat med honom från hand tidigare, för han fattade typ inte ;) Men försökte lära honom att göra lite fram-bakdelsvändningar och det gick hyffsat iaf ;) hehe
Före jag gick ut så rycktade jag honom så han blev blank och fin :) Funderar på att klippa honom i helgen... Och mowitz, dom börjar bli väldigt lurviga så det kan behövas!
Ska i sånna fall helklippa Mozart och klippa Mowitz filtklippning fast lite mer päls på halsen, annars tror jag han kommer frysa, det gjorde han förra året då vi klippte hela halsen.... stackarn.

see ya!


Ridsport på TV v3

Nästa vecka är det ridsport på Eurosprot på Onsdag kl. 20.10 - 21.05 Är Världscuphoppning från Mechelen, Belgien.

Glöm inte! ;)


Dgen bilr hård!

Ja, det planerar vi iaf Mozart & Mowitz ska gå hårt i skogen, Houdini ska tömköras och jag ska snart ut och jobba dom för hand så att dom r lite mjuka :)
Är ju inte så kul att komma till Hoppträningen på Onsdag med en super stel Mozart ;) om han ska gå hårt i skogen nu två dar och kanske vila på måndag så blir han nog lite stel ;) hehe!

 Jag + Sally <3 Våran första och enda tävling, vi vann nästan ;) Kommer skriva om "mina" gamla ponnnys som jag har ridit senare i eftermidda, kväll

see ya!

Äntligen!

Nu har mozart äntilgen fått snösulor! Shit va skönt! Igår kom hovis och satte på nya skor med snösulor på Mozart också! :) Förra gången tog han bara på Mowitz sulor, vilket jag tycker var bäldigt korkat ;) Men bra att han fick det nu iaf, kommer ju bli tö väder snart. Och det går ju inte att rida utan!

såg att det var skillnad på färgerna på Mowitz och Mozarts snösulor, mowitz är med gul aktiga och Mozart är vit genomskinliga! kan kanske ha att göra med storleken? Vilken färg har ni? :)

Just det! Mozart har väldigt fina hovar, säger våran hovslagare= superbra ;) hehe!

Blev inte klar med tränings/tävlings schemat i kväll men kommer imorrn!
see ya!

Promenad

Det blir promenad och handjobb med alla pluttisar idag :)
Kommer mer senare!

see ya!

Födelsedag!

Idag fyller Magnus år :) Grattis Grattis! :) Så det blir nog ridning lite senare. Har precis bakat kladdkaka som vi ska ficka på sen :)

Men som sagt, ridning blir det senare, kankse blir att åka till GARK? Det får vi se ;)

see ya!

Go mmorron Hästarna!

Nu har jag precis kommit in eftr att ha släppt ut hästarna :) Det var en trött Mozart som stog och halv sov när jag kom och tände ;) hehe!
Senare ikväll kommer tävlings/tränings planering ut för den här terminen :) Mamma tittade runt lite på vad som fanns för tävlingar i närheten och fick ett väldigt finnt schemma :)

Sen ska det ridas ut i mörkret när man kommer hem efter världens tråkigaste dag i skolan! Våran dag ser ut å här ungäfär:
8.30 Svenska 1 timma
HÅLTIMMA
Matte 40 min
LUNCH
HÅLTIMMA

Idrott 1 timma
40min rast
SO 1 timma

och sen slutar vi Halv fyra!
jättetråkigt när man bara har tre jobbiga lektioner i klassrum! Idrotten är ju rolig och man får röra sej och på svenskan ska vi bara läsa, så det är två "riktiga" lektioner och ändå går vi heldag..... :(  Jaja, hörs när jag kommer hem! :)

see ya!

Dressyr i skritt

idag blev det dressyr här hemma i skritt på Mozart. Han va superfin! :D Gjorde mycket lydnad och lösgörande. Jobbade med att försöka göra så små hjälper som möjligt och han jobbade bra och va väldigt lyhörd. =duktig Häst ;)

see ya!

Här är skissen på träningen igår :)
Såg att jag hadde skrivit att det var ett galoppsprång mellan bommarna men det är ju stutts ;)

Igår =Hoppning!

Igår blev det hoppning för Sabbi och Mozart Och det tyckte jag gick bra :) Syftet med träningen var att träna lydnad. Dom hadde bommar på ena långsidan fem tror jag att det va. Som dom hadde två trav steg och ett galopp språng emellan. Det gick bra för mozart och sabbi. Mozart fick läga sej rätt så mycket till sista bommen och det klarade han ut fint :) Han är rätt så bra på att bli lång ;) hehe!
Men nu ska jag til skolan!

see ya!
p.s kommer en banskiss också från träningen senare :)

Mål träning

Oj, nu har det varit mycket! Så jag har inte orkat med bloggen helt enkelt. Men igår åkte vi till Lotte och provade den nya sadeln :) Och den passade ju... men sen fick vi byta till en som verkligen passar perfekt. En Amerigo DJ hopp! Och det är ju skillnad direkt. Det räckte med att trava ett halvt varv - så tydligt visade mowitz vilken sadel han ville ha! Så vi får väl se hur det blir...

Jobbade Houdini för hand lite också :) jobbade lite med att få honom att förstå vad  fram och bakdelsvändningar är ;) och han skötte sej faktist riktigt bra :) jobbade lite i öppna längs padock staketet också men det kan han rätt så bra :)

Sabbi trimmade lite på banan med Mozart på kvällen också. 

Idag blir det hoppträning för första gången iår för sabbi och mozart för Ann på Gark :) 
Jag får väl titta ;) 

see ya! 

Provrider nya sadeln



Tror-hoppas det kan bli bra!
För att vara första dressyrpasset i ridhus efter vintervilan så kändes han helt ok!
Får se vad Lotte säger imorron... Håll tummarna!

Ny sadel :)

Igår blev det väldans sent efter träningen på Gark! Så när vi kom hem va det bara att hoppa isäng ;) Men vi fick iaf sjuss till Gark av mamma och prova sadeln :) Den va i superfint sick! Jag ska ta bild på den så ni får se, värkligen jättefin!
Men nu till ridpasset. Red Mowitz i sadel (!) och med kimbelwickbettet. tyckte han kändes lite stel och ville inte riktigt. I början fick jag honom inte att jobba lagom tälld utan han krullade ihop halsen och kortade sej jättemycket... Så jag försökte länga honom och la ner handen och bräddade händerna mycket. Och släppte ut på tygeln. jobbade mycket i galopp och tyckte faktist det gick bra mot slutet :) Sadeln passade iaf jättebra vad jag kunde se :) Men den va ändå lite konstig... det är en 17 tum och den är enorm! om jag lägger upp filmen, så kan ni se att jag har jättemycket plats bakom rumpan och jag har jättekorta läder, och jag kunde ha ett håll kortare..!

Men tyckte iaf den va mysig! :)

Idag blir det vila!

Skritt i djupsnö

Nu är man inne efter en timmas promenad med tre lagom pigga ponnys ;) Det blir iaf inte mer snö nu längre vilket jag är rätt så gald för! Men det va rätt så jobbigt ändå ;)
Ska ringa till mamma nu och fråga henne lite om ridning idag, det kan bli så att dom får ila idag om hon inte vill köra oss till ridhuset. Men men. det dör dom inte av ;)

see ya!

Dagen

Idag vet jag inte riktigt hur uplägget för ridningen ser ut. Skulle vilja åka till Gark men vet inte om mamma hinner komma hem tilräckligt tidigt för att vilja sjusa men det får vi se ;)

Ska iaf så en sväng med alla trenu på förmiddagen och sen fixa lite... :)

imorron blir det vila för alla, kankse promenad eller något, men skolan börjar så det är lite tragist! :( Vill verkligen inte börja igen.... Jaja, blir nog rätt så bra när man har börjat. Eller?

see ya!

Paneler eller ullstoppning

Tänkte skriva lite om vad det är för skillnad på dom olika stoppningarna. Då Mowitz har haft problem med sadel länge så har mamma blivit lite av en expert på sadlar ;) Vilket jag tycker är jätebra! Tycker att innan man köper ny sadel ska man ha kunskap om dom olika sadlarna. Därför tänkte jag skriva lite som en "guide" genom sadeldjungeln ;) Hoppas ni kan få nytta av det :)

Börjar med Paneler
Paneller är en sorts "stoppning" som inehåller ex. latex eller liknande. Det jag tycker är dåligt med dom här, är att dom är helt stella. Dom formar sej inte efter hästen och är ofta väldigt hårda/stela. Det här leder till att Den ligger som den på hästens rygg, och om hästen då är lite sned, eller om ryttaren sitter lite snett i sadeln, så blir det ju helt fel med en sadel som inte annpassar sej. Det blir då att trycket blir ojämt fördelat på hästen vilket leder till ryggproblem, muskelknuttor m.m. En sak som jag där imot tycker är bra med paneller är att det går att värma om dom till en annan bommvidd. (dock tror jag att det går på ullstoppade också?)

Vi har haft en utprovad panell sadel till Mowitz vilket gjort att vi nu rider barbacka.(inte enbart därför) Jag vill inte skriva exakt på bloggen vad som hänt, men kan säga att vi nu har hittat en person som har hjälp oss med sadel och nu har vi hittat lite sadlar som kan passa på våran onormala ponnys rygg! han har värkligen en väldigt konstig rygg men det tar jag i ett annat inlägg då jag skriver om Ullstoppningen också :)

see ya!

San Francisco?

Tittade precis på Webbverktyget.se där jag har en statistik räknare och såg att senaste 10 besökarna så var det en från San fransisco som hadde tittat på min blogg! kan det verkligen stämma?? Lite mysko...

dagens ridpass blev styrka

Ja, och jag red Mowitz som skötte sej bra mästadels av passet. jobbade mycket i galopp innan vi kom till backen och gjorde lite öppnor och slutor i slutor i börja av passet för att få med lite lösgörande i styrke passet. :)

klättrade två gånger skritt i en brant backe och jobbade honom i låg form med lite varierande samlad och längre form. Och han va duktig :) Och fick upp flåset rätt så bra på slutet :D

mamma har hämtat upp Sadeln nu och dickade en bild till mej, den är jättefin! hoppas bara den passar :) Tror inte jag kan få in bilden på Datorn men jag kan prova ;)

see ya!

Klättring

God Morgon! Idag blir det klättring med pållarna kommer klättra och lite andra likanande övningar nu med Mozart då vi måste få upp lite muskler på hals, nacke och bogparti!
tror det är min tur att rida mowitz, det va ju ett tag sen :)

På Onsdag börjar hoppträningarna på GARK för Ann :) Jättekul! Men det är sabbi som ska rida, men är ju kul att titta också :) Dom som ska träna är Sabbi, Alexandra, Josefine Forsman, Annie, Pernilla och Sandra :) kommer nog bli jättebra! :)

Här kommer  en film från när jag tränade för Ann före vintervilan.
Vill ni ha mer filmer på när jag rider? kom på att jag inte har lagt ut så många videoklipp på bloggen...



see ya!

Dagens ridning

Nu har lollo åkt hem och vi har risit en sväng i skogen jag hadde som sagt Mozart ocg det gick rätt så bra. han är lite motvillig men tror det är för att han är lite stel och har överskottsenerigi :)
Mowitz och Houdini skötte sej riktigt bra ! :) Och Houdini blev väldigt svettig av att springa och busa ;) men han va faktist lung idag :) 
Mamma är och hämtar en sadel i stockholm som vi ska prova :) hoppas den passar!

see ya! 

Lunchdags

Nu ska vi snart äta lunch och snart kommer Lollo :)
Vi ska rida i skogen med alla tre, och dom kommer nog tycka att det är kul!

Jag rider Mozart och sabbi mowitz och lollo lillen :)

uppdatering kommer senare

see ya

Marsvin?

det här har egentligen inget med hästar att göra, men för er som inte känner mej irl vet ju inte att familjen innan har haft framgångsrik marsvinsuppfödning ;) hehe! Liten kukl sak jag kom på bara har nämligen städat hoss dom nu ;)

men nu är det nattis så hörs vi imorrn

see ya!

Vilding!

Nu är jag inne efter att ha försökt få stopp på en vild Mozart! Skulle ju longera honom och han travade runt runt runt... Jag stog i mitten av volten och proade och hadde mej och han fortsatte att trava runt runt! Men han bar sej fint iaf ;) hadde gummibandet för att träna upp hans överlinje och det gick iaf bra
Upplägett var att trava av honom lite efter gårdagens hoppträning och få honom avslappnad i nacke och steg och det lyckades vi med :)
Ska bli bättre på att hitta det lilla bra i ett träningspass även fast att det inte har så bra. Och det lyckades jag ju med idag... ;)

Imorrn kommer Lollo hit och ska rida lill Houdini med oss :) Kommer nog bli superkul med den lilla vildingen ;) Lycka till Lollo ;D hehe! nej men tror han är rätt så lugn!

see ya! filmen på mowitz komer sen

Själv gjort är bäst

Idag blev det körning ute på vägen med Mowitz :)Han va superduktig! Skrittade och travade lite och det gick jättebra :)
Va riktig kul och han är en jätteduktig körhäst. har hittat en jättebra rockard som jag vill köpa till Mowitz och Houdini när jag får råd ;) Man kan justera den från B-ponny till Stor häst! Det ät ju jättebra! :) En sån måste jag ju faktist ha om jag ska kunna köra båda hästarna.


Men nu ska jag faktist ut och longera Mozart en stund. Måste verkligen planera lite bättre nu! Förmiddagen bara försvinner! Hinner knappt göra något...
Men film på mowitz och updatering om mozart kommer senare!

see ya!
Linda & Lucky :)  Linda och Lucky i sommraas :) Sötisar <33

Ny förbundskapten i hoppning

läste det här på Ridsportsförbundetshemsida igår Gösta Asker ska bli ny förbundskapten i hoppning. Lite spännande! :) han börjar den 15 januari.
Ja, jag vet väl inte så mycket mer om det men ni kan läsa hela artikeln HÄR.

Idag blir det nog ett normalt pass i skogen då det blev styrka för Mozart igår och det blir ju jobbigt med all den här snön ändå! och nu snöar det igen :)

see ya!

Fula segertäcken??

Såg på världsgup hoppningen på TV nyss att han (kommer inte på vad hen heter ;) vann ett jättefult täcke, ett leopard mönstrat sponsrat av H&M. Värkligen jätteefult!
har ni några segertäcken? Jag har inte ett ända :) Men kommer nog få ;) det här året! haha! Stöddig jag är ;)

Styrka i snön

Idag red jag lilla houdini i jättedjuo snö! Va jättekul, han va super pigg och ville inte  skritta utan travade på stället och bockadae o grejade ;) Busing! sen stack han när vi tog en kort galopp också ;)

Sabbi och mozart va på GARK och hoppade stuts. Och det tycker jag gick bra :) Men jag såg inte så mycket då jag va och skottade snö halva passet! :) Ett ordentligt styrkepass bleb det för mej också ;)

Men nu ska jag titta på hoppningen på Eurosport!


see ya!

Svar på Frågorna

Blev iaf 2 frågor ;) Om ni undrar något senare är det bara att skriva i komentarfältet :)

Frida
Vad brukar du tänka innan du ska in på tävlingsbanan ?? Och vilka är dina favorit bloggar ?



Svar: Innan jag ska in på tävlingsbanan brukar jag vara rätt så nervös! På framridning är det rätt så lungt men precis innan brukar det va bäst att hålla tyst om man är runt mej ;) 
Men brukar tänka igenom  banan och tänka på hur jag rider, ex min sits och kollar jämt sadelgjorden osså precis innan jag ska in. Sen är det alltid bra att ha med någon som kan  prata med dej även om du är jättenervör och fräser åt dom som kommer i närheten :)

Hanna
Hur länge har du ridit?
Hur många hästar har du haft?
Vad är dina mål för framtiden?
har ridit sen jag va 3 då jag började på ridlekis :) Men började på ridskola när jag var 6år :)
har haft 3st som jag har nu :)

Mina mål för framtiden är att jag ska kuna leva på att rida och komma upp i dom högsta klasserna :) En vison är väl att bli världsranking etta. Det är ju en riktig dröm! :D

Hoppas ni är nöjda med  era svar!

*FILM* körning

Börjar med att berätta om våran sele till Mowitz :) Har "byggt" den själv med Sabbi och mamma. Och den funkade jättebra :)
här kommer en bild så ni är med när jag berättar

Började med att ta den vanliga tömkörningsgjorden. Tog en sadelgjord som bröstsele och 2 stigläder och satte ihop och la över. Använde en liten karbin hacke för att hålla ihop "bröstselen" med gjorden. Sen tog vi ett par till stigläder, en på varje sida och satte ihop i sadelgjorden. så att draglinorna skulle komma lite längre bak.
Sen använde vi ett par tyglar för att hålla upp draglinorna.
KLAR! :) och det fungerade riktigt bra :) men måst fixa en riktig sen när vi ska ha en vagn bakom ;) hehe!

Här kommer en film från när jag kör :)


see ya! & sov gott

Skoj i snön med Älskling!

nu är promenaden avklarad! Om man kan kalla det promenad va typ 1m snö på vissa ställen och jag och houdini hadde jättekul där vi skuttade fram! :D Gick typ till knäna på oss båda! ;D haha! Vi sprang på en åker fram o tillbaka och Houdini busade järnet! han bockade o viftade med frambenen! Värsta hingstbusen ;D haha! ska ta jättegulliga (hoppningsvis) bilder på dom imorron ute i snön :)


 Två stötisar i sommras :)<3

see ya!

Ridsport på Eurosprt

Imorron lk 20.45 är det ridsport på Eurosport :) Måste ju kolla då!

Idag har det snöat hela dan! Typ snöstorm! Hadde tänkte Longera Mozart när det slutade men det gör det ju inte! Så vi får gå en promenad istälelt. Mamma vill inte att vi rider ut på honom själva och mowitz kördes idag :D

Ja, faktist så körde vi honom idag! Mowitz va superduktig! Han är inte inkörrd men har jobbats i töm osså sen han va bäbis (typ) mycket, och om det är nått han inte eär så är det bakskygg så vi provade. Först gick vi såklart bakom och tyngde lite i draglinorna ocg släppade en pulka och sen hoppade jag i! :) Han va super duktig och lysande perfekt! Mamma filmade lite men inte när jag körde utan sabbi brediv.. hmh ;)
Men dom kommer upp senare, har inte laddat upp dom på youtube än.

Nu blir det snart promenad :)
Glöm inte frågestunden ;) hehe

see ya!


Ändring i Planeringen

Blev ju lite ändrat igår då Mozart fick klackar, idag vet jag inte om vi ska till GARK o träna bommar beror på om nån kan skusa oss. Oj då..! Måste lasta ur höbalarna ur transporten då... ;) hehe! Den är fullproppad med Hö :) hehe men det får jag gå ut och göra nu om någon ska ha lust att åka med oss ;)

Jag & Starlight som jag tävlade innan :) Kommer presentation på "mina" gamla hästar senare :)

see ya!

Glöm inte frågestunde ;)

Filmen på Dyssan


Från i Lördags!

Kramsnö

Idag skulle vi ha ridit i skogen men Mozart fick klackar när vi gick hemmifrån så det gick inte.... :( lite tråkigt.

Här kommer filmer från när jag, sabbi och melvin red dyssan i förr går :) Hoppas det funkar

Funkar inte nu så jag lägger upp det lite senare

see ya!


westerngirl tävling!

Är med och tälar på Lollos blogg! va med du också Klicka här!



see ya!

Frågestund

Mina frågestunder på gamla bloggen har ju inte varit så lyckade men tänkte han en på den  här bloggen nu :) För nya läsare :)

Så här kommer den Och jag svarar på alla frågor om dom inte är för "privata" ;)



Svarar på frågorna på Onsdag


Alla som skriver en fråga får en länk till sin blogg!

ridpassen sen igår

Ja, det  blev lite sent nu men men ;) Igår blev det  lite ändring i planeringen blev Longering med mozart och Mowitz. haddegjorden och gummiband på båda och la ut en bom så att dom skulle kunna konsentrera sej lite då vi var hemma och det hadde smält nån raket eller nått innan... Så mowitz va lite sjåpig men sen gick det bra och jag  tyckte båda skötte sej riktigt bra :) mozart gick bra idag när vi red också. Dock va det inte jag som red men vad jag såg gick han bra. Tror det är bra för honom att jobba lite med gummiband för överlinjen.

Men idag då! Jag red mowitz i skogen och det va ett hårdare pass med mycke galopp. Red som sagt mowitz och han va rätt så stel i vänstersida. Men jag struntaade i det i början av passet och fokuserade på att få honom att korta och länga när jag ville. Då gav han efter hand med sej och va faktist duktig :)

Red ju Dyssan igår också :) va jättekul! Har ju Töltat en gång innan och det va jättekul att göra det igen :) ni som inte har töltat på islänningar bordde värkligen göra det det är helt underbart! :D skulle kunna ha en hemma och bara ut och tölta en gång varje dag bara för att bli på bra humör :) så kul är det :)

Har haft den här bilden innan också men skit samma ;) hon ä sött iaf ;)

see ya! 


Gårdagen med Dyssan och longering

hinner inte skriva så mycket nu ska ut och rida och sen ska vi åka till borås :)

Men idag blir det skogen och igår blev det longering istället
mer kommer senare!!

see ya!

Skritt jämnar ut muskler

Idag ska jag, sabbi, mowitz ocH Mozart skritta i två timmar som det står på planeringen. ;)
Sen ska vi troligtvis åka till Borås och titta på Hööks och My one. Dom hade mellandags rea tror jag, och man vet ju inte om man hittar nått kul :) fick ju lite pengar i Julklapp och skulle behöva en ny vinterjacka. Får väl se om jag hittar något.

Det som är bra med att skritta är att musklerna jämnas ut, om man har en häst somm kankse har lite mskelknuttor eller något liknande är det jättebra! Om man går med hästen är det nästan ännu bättre, då hästen får gå utan ryttare och vila ryggen.

Tävling hoss Reitsport!

Är med och Tävlar om ett par Kingsland Handskar hoss Reitsport :)
va med du också! Klicka här för att komma till tävlingen


see ya!

Planering v 53 & v1

Har fixat planering för den här och nästa vecka, som jag tänkte lägga upp nu, ett av mina mål va ju att planera lite bättre  och det här är iaf en början.. ;)






see ya!

Byta bett?

Nu har jag varit ute och ridit mozart. Gick väl rätt så bra. Red dressyr ute i sommarhagen, skulle mest checka honom och se vad som behöver göras innan jag börjar jobba igång honom ordentligt. Han var rätt så hård eller stum i munnen. Kan va för att jag va lite lite stum i handen och inte så följsam, men det gick bättre och bättre när jag kom på mej själv.
Gjorde mycket lösgörande, öppnor och galopp på stor volt med skritt, galopp skritt galopp osv. Vilket han gjorde bra!

Har ridit på det tvdelade bettet mycket nu och det gjorde jag också idag, så jag funderar på att byta till det tredelade och rida med pullar nosgrimman något pass. Och se om det kanske blir bättre :)

Sabbi och Mamma är ute och rider Mowitz och dyssan, men när dom kommer hem hade jag tänkt att tömköra Houdini och Sabbi ville filma tror jag.
Lilla Dyssan :) Hä syns lite det jag och sabbi klippte också.


see ya!

Mål 2010


Vad har jag för Mål 2010 då?
Jo, jag har gjort olika listor som jag tänkte lägga ut. Börjar med:


Mowitz       (om allt går som planerat)
* Träna bort magen och hålla hullet
* Utveckla en mer självbärande och lösgjord form
* Bli lite kvickare i benen. Träna mycket bommar/cavalettié
* Starta LB med bra resultat
* Påbörja ev. inkörning
* Träna lösgjordheten
* Öva på galoppombyten 

Mozart
* Hitta bra rytm
* Bli bättre på att taxera
* Träna upp överlinjen
* Hoppformen, den lite högre, lättare formen måste bli mer en på bakbenen, lättare i fram
* Starta 1,10m (LA) med bra resultat
* "Hitta honom" i dressyren
(* Kvala till MSV) mer en vision

Houdini
* Jobba i stadig form i trav och galopp i töm
* Lära sej fram och bakdelsvändningar för hand
* Mindre mage
* Mer kondis
* Hoppningsvis kunna spännas framför vagn

Jag
* Utveckla en mer varierad/flexibel ridstill
* Planera bättre
* Mer regelbunden träning med Houdini
* Sätta upp mer långsiktig planering för hästarna.


Det var mina Mål. kommer kanskse mer mål när dom hr börjar bli uppnådda.

Vad har ni för mål det här årer då?

see ya!


Bra för överlinjen

Hoppas ni hadde det kul igår :)
Men nu är det 2010 och nya tag!

Börjar med gårdagensridpass.
Red Mowitz på hackamore. Han hängde sej inte så som han brukar utan gick rätt så avslappnat och jobbade med ryggen. Sabbi red Mozart och det tror jag gick bra. Hon hade lite svårt med att få honom ojobba igenom i galoppen men annars tycker jag det funkade jättebra.

Red och klättrade en gång, då dom inte är igång än så tyckte jag inte att dom skulle behöva ta i för fullt. Måste klättra mer med Mozart när han är igång. Han har väldigt dålig överlinje så det måste vi träna upp! Kommer nog bli bra.


Mowitz som va tomte förr förra året 2008 :)



see ya!