Mozarts favorit godis :) nu är det hoppträ...

dsc03266 (MMS)

Mozarts favorit godis :) nu är det hoppträning för ann. Igår red jag ut en sväng barbacka i skogen. Ta ett väg sen men han va duktig :)


Tävlings utvärdering!

Som sagt var jag både i Susedalen o i Värnamo i helgen o tävlade. Börjar väl med första tävlingsdagen, SKRK.
Hoppade Lc o Lb, o det gick OK i båda klasserna, men på olika sätt.


Framridning och framhoppning var ute på grusbana, o det ösregnade..! Så ni kankse kan räkna ut att det va väldigt kladdigt på banan! =( på framridningen gick det knappt att trava, men på framhoppningen va det lite bättre! hoppade bra o fick helt ok till LC. Inne på banan så satte jag som vanligt inte galoppen i början o vi fick ett pet på 4:an, som helt va mitt fel för att vi inte hade nån galopp, o han är ju lika slarvig som jag när det är så lågt...!  Iaf mitt fel!


Men vi taggade om till andra klassen, satsade på att sätta galoppen o hålla den hela banan. Ja, jag satte galoppen, men det va en jätteläskig läktare där man ser folks fötter!! :o o så va det ett lite tittigt hinder så vi fick ett skit stopp o sen ett pet på samma hinder, men iaf. resten av banan blev väldans flänging ;D Haha! Gasade på som tusan kändes det som o han hade blivit helt till sej efter stoppet, (jag hade morrat på honom ordentligt o då blir han helt till sej den lilla stackarn =( )

Juste! vi krachade i oxern typ sista språnget innan vi skulle in på banan, kom helt fel! (ja satte honom lite i skiten, tryckte på för sent, kom in lite halv lusigt o kom på det när vi va 2 galoppsprång ifrån! :(
Jaja, inte den perfekta da men iaf ;)


Sen på söndagen åkte vi till VBR (Värnamo) o hoppade en LC (va lag klass för allsvenskan o en LD innan det) o vi va väldigt taggade inne på framhopningen o han hoppade super! Gjorde lite omhoppningssvängar också o han vände som tusan! så gick in med en bra magkänsla :) (va ju efteranmäld också så vi startade först)
o gick in o nollade! Väldigt hafsig runda! Fick inte igenom halvhalterna alls o kan ju bara tänka mej hur det såg ut x) men det kändes som att vi behövde en sån runda! 

I omhoppningen så kunde jag inte svänga! :o haha! Mozart va helt uppe i varv o jag bara gasade! x) haha! Men det gick ju helt Ok ändå ;) Kom 4:a av 20 startande så jag är nöjd! :) årest första placering o våran första nolla i LC :) har inte kommit till omhoppning en enda LC x) just för att jag inte har satt galoppen i första klassen. Iad Nöjd jag :)

Oj vilket långt inlägg det blev ;) bjuder på lite bilder från LB i Susedalen! (kameran dampade i VBR så det blev varken film eller kort :( Nån som va där o fotade?? :)

 
Kombinationen :) Dålig kvalite!!

2st *BILDER*

  
=)

:d

dsc03263 (MMS)

:d


*TÄVLING* SKRK

Överlag gick det helt OK idag! Mer uppdatering kommer senare ikväll!

VM

Kul fakta från tidningen ridsports hemsida! :)


*STARTLISTOR*

                
Startar i mitten i 90 klassen,   o i mitten mot slutet i 1m klassen :) Helt OK

Hemma!

Kom precis in efter att ha varit på GARK o trimmat lite. kan börja med att säga att i början gick det typ inte att rida! Va 7 st i lilla ridhuset... sen gick det inte så bra heller...
mer kommer! Nu ska jag äta o natta hästarna <33

Sjuk...

igår var jag sjuk =( jättetrist, så jag kunde inte rida. men idag är jag förhoppningsvis frisk så jag o Mozart ska ner till GARK efter skolan o hoppa lite :)

Fotograf bild från VSRK i år :D
På lördag är det föresten tävling i susedalen, vilka ska dit??

Jens träning!

Träna på:
bära handen
sätta galoppen ordentligt
dra fram innerskänklen till sadelgjorden i allt galopp arbete! (det stärker galoppen)
skänkelvikning

Lägger bara upp det här lite snabbt. Jag ska skriva en mer utförlig utvärdering av träningen sen! :)

bild på ridhuset...

... med alla hinder. Mozart va jätteduktig! trodde han skullle titta på nått. men det gjorde han inte :) Han stannade en gång på muren, men det va helt mitt fel!! kom imot i en jättedålig sväng o hade ingen galopp alls! andra gången tittade han inte äns, så han skötte sej Bra!

[klicka för att se rätt storlek, jag gjorde de lite för stor ;) ]

Dom hade lagt små ankor i vattenmattan också :) Jättegulligt!


*FILM*

En av många filmer från träningen i söndags =) Haha! Ja, han fick tjata lite på mej om mina händer ;) men sen gick det ju bättre! =)

Jens är iaf den bästa tränaren jag har tränat för!!! Helt klart! Mer uppdatering kommer senare =)

Cool film!

=)

Very cool!! x)

Är på väg hem nu. Har varit o prövat en li...

Är på väg hem nu. Har varit o prövat en liten ponny :) kommer mer imorron elder senare ikväll!


Nej!

blir ingen Jens träning idag! :( Jättetråkigt! :(
Men imorron blir det iaf!
HÄR är anledningen... :'(

Jag o lillplutt är ute på långpromenad :)

dsc03253 (MMS)

Jag o lillplutt är ute på långpromenad :)


Mozart ute på promenad :) <3

dsc01629 (MMS)

Mozart ute på promenad :) <3


Träning

Banskiss o så kommer imorron biti ;)


Mozart 11/10

Åkte som planerat till GARK igår. Började med att känna på honom, så att jag fick igenom det jag ville. Började med att rida massor med ytterskänkeln. Kände så att jag kunde flytta fram o bakdel och få honom o spåra och han va jättefin! :) 
När jag ska dressyr rida lite mer, så kan jag inte tänka, "Nu ska jag göra en framdelsvändning" typ, för då blir det bara fel! Istället får jag tänka på vad jag ska göra. typ, " Nu ska jag få honom att flytta undan för min skänkel" eller nåt liknadnde. Får då så får jag inte samma krav på att det ska bli så exakt, utan då har jag ett syfte med det som gör det lättare ( iaf för mej) att göra rätt.

Red lite skänkelvikning också, han lyssnade bra! låste sej lite åt höger, men jag låste mej lite också. Men på slutet så gick det faktiskt bra!
Sen hade jag lite bommar också. han skötte sej bra med det också! det är ju det han är bäst på! ;)
Hade 3 trav bommar på kortsidan som fokuset låg på att få honom rak till, gick väldigt bra, när jag hade fokuserat ridpasset på att få honom att spåra! :)

Duktig häst!!

Idag åker vi till GARK igen!
Lena ska ta med mowitz på sin ridlektion igen också :D  Kul!

Planering v 41


Det är älg-jakt nu, så det blir inget skogen ridande den här veckan! :(

Va tyx??


Visst är hon söt?!? :)
Det är sabbi som rider!

Stigbett?

Vad tycker ni om stigbett?
Nån som har provat det? Hur funkar det enligt er?
Kul att veta vad ni tycker :)


Spänande!

Idag händer troligtvis något skitkul! Håll tummarna! :D

Mowitz 5/10

Red Mowitz i skogen. Galopptränade mycke. Red i olika tempo o han lyssnade jättebra :) provade på lite öppnor o slutor också o det löste vi helt OK. Ceckade skänkelvikningen också o han svarade faktiskt riktigt bra på det! Gald jag! :)
backade lite i backar också, lite hårdare rygg träning o han är ju så bra på att backa nu! Jag kunde ju fortsätta backa hela rundan kändes det som ;D Duktig mowitz!! <3

Houdini vilad idag, jag ska tömma honom imorron! har föresten sovmorron imorronbitti! :D Så alla hästarna blir ridna på morronen!

VM i Kentycky

Rosanna har skrivit tiderna när dom sänder från ryttar VM :)


[klicka]

Provridning *FILM*

Här kommer filmen!
Sabbi som rider

Som ni ser så hoppar hon inget. O det är på grund av olika anledningar som jag inte vill skriva här på bloggen!

Ridpass 2/10 + PROVRIDNING

Idag red jag Mozart. Vi red ut och han va jättepigg! :) + glad ;)
Red typ i en timma o sen åkte vi o provred :)
En jättefin skimmel valack. Han tävlade Lb La förra året o han verkadae jättetrevlig! det va bara sabbi som red men jag tyckte också att den verkade trevlig ;)
Här kommer en bild! filmen kommer nog senare i veckan!

Har provridit den här vita killen <3 komme...

dsc01567 (MMS)

Har provridit den här vita killen <3 kommer mer hemma! :)