Dagens planer

Idag ska jag rida ut på Mozart direkt när jag kommer hem. Sen vet jag inte om jag ska med till GARK och titta när Sabbi oh Mowitz hopptränar... det gick grymt bra igår sa dom (dom va och trimmade i ridhuset) Så det skulle va kul o se hur det gick.. men jag har fortfarande kvar min So uppsats! :( Får se hur mycket jag får gjortpå lektionen idag så får jag se... Så får det bli :)

*FILM*

Hittade en jätte"gullig" film på mej och en ridskole häst som heter Knappen! HÄR är när vi var med i ridskolecupen för två år sen :D Jag rider som en kratta! men knappen är så snäll och böjer på nacken och är fin ändå ;D

Mozart = piggelin!

Red ut på mozart en sväng idag. Han va jättepigellin! Han har vilat i två dagar nu pgr av sin tappsko men han fick på en ny idag så han va jättepigg och glad! :) Ska fotta min snygga jacka imorron lovar jag nästan..! Nu hinner jag inte skriva mer! Har kvar på min So-uppsats så den måste jag göra!  ;)

see ya!

Dagens fynd!

Idag åkte jag, mamma och Sabbi till Gekås :) Jättekul! :) Åkte direkt efter skolan och sen kom vi hem nu! Så det bkev ingen ridning idag. Men Mozart har en tappsko och Mowitz skulle väl egentligen ha gått idag, men  iaf. Hittade en jätefin väst som nästan ser likadan ut som en Kingsland väst :) Men för 50 kroner ;) Ska ta kort på den imorron.
Sen hittade vi hella boots också! Har letat jättelänge efter sånna och så hittade vi dom där :) Vilken tur! :)
Senköpte vi lite mer smått men nu ska jag faktist gå och lägga mej så jag orkar upp imorron! Försov mej 3 timmar imorrse! :o eller 1 ½ men iaf. Brukar gå upp halv 7 och vaknade kl 8 idag! Lite panik till bussen som går vid 5 över! Men jag hann ;)

Skirver mer imorron om skakerna! :)

Hiss & Diss



• Solen! Så skönt när det är ljust lite längre på dagarna
• Snart är det Påsklov! Äntligen! Då hinner man med hästarna ordentligt och kan fixa iordning lite i stallet osv!
• Mowitz nya sadel har faktist aldrig ridit i en så skön sadel!
• Det känns som att LA debuten med Mozart inte är så långt bort! :D


• Gegga! Behöver jag säga mer :(
• Mina gamla handskar har gått sönder! :o Jättetråkigt! Men dom är ju som sagt inte nya men ändå :(
• Regnet! Det är faktist båda hiss och diss... Det är ju inte så mysigt med leriga hagar och lerigt överallt, men jag tycker att det är supermysigt att rida ut en sväng i regnet :) Nu är det ju inte äns kalt längre så det är jättemysigt :D


Houdini idag

Jag har ridit Houdini en liten sväng. Och så gick jag en bit. Red barbacka och jag tyckte att han skötte sej :) När vi kom hem försökte jag lyfta honom! ;) Men det gick inte så bra när jag gjorde själv, men när sabbi tog ena benet så kunde vvi bära honom! :D Jättecoolt Houdini bara stog där och såg jättecool ut! Vilka lugna hästar vi har ;)
Ska skriva en uppsats (typ) om den industriella revolutionen till So:n nu, den ska lämnas in på torsdag så då är det ju bra om den är klar ;)

see ya!

Mowitz lösgörande

Igår red jag Mowitz ett lösgörande pass i skogen. Red på det vanliga tredelade bettet och med em rem över: se ner! Och börajde med att ha gummibandet men det gick han inte alls bra på! Så jag tog av gummibandet och då blev det mycket bättre! Han gick i en mycket ärligare form och jobbade fint med bakbenen. Vi gjorde några jättefina skänkelvikningar. Brukar ju säga att jag tycker att det är bättre med öpnnar/sluta istället för att göra skänkelvikningar, men mowitz har ju ett jättestelt bakben så han behöver göra mycket skänkelvikningar för att försöka underhålla det benet!
Måste träna mer på övergångar! Han gjorde jättedåliga övergångar igår, va såklart bådas fel, men iaf. Han bet sej fats i bettet och började slängtrava istället för att bryta av till "rikig" trav! Rätt så iriterande!

Sen gick jag en sväng med Houdini, eller jag gick med Hooudini först ;) Idag ska jag rida honom och Mowitz tror jag, sabbi kankse vill ta honom och Mozart vilar idag! Vi skulle ju kankse varit med på CR på GRAK idag men de blev inte så, jag har ju inte tränat mowitz i ridgus alls den här veckan och han skulle ju få en hoppfri vecka så vi struntade i det!

(har visst bettet ute i stallet så jag fottar det när det har kommit in ;) 

TÄVLING!


Jag är med och tävlar om ett Scapa schabrak hoss Warnmark! :D Riktig snyggt! Om ni också vill va med, klicka HÄR! :) Det ända som behövs göra är att skriva på hennes blogg vad man vill läsa om i bloggen och följa henne på bloglovin! (som vi alla redan gör ;)
Lycka till, men jag vill vinna det ;D 

Dagens tävling!

Idag var det tävling för Sabbi och Mozart. I bratteborg, där var min första tävling på B-ponny ;D
Hon hoppade Lc och LB. (0.90-1m) i LC:n gick det sådär. Sabbi tyckte Mozart va lite tung osså, och jag tyckte hon gjorde för lite halvhalter! ;) Men det blv ett pet i grundomgången.
I LB tyckte jag han va mer lyhörd, hon gjorde mer halvhalter och red honom rätt så bra. Men det blev ett stop på sista hindret i fas 1! Tråkigt men dom kom på ett mitt i mellan avstånd så det blev inte så bra! Men iaf!
Tror inte det blev några kort. men ska kolla! Kamran är trasig nu så det år inte att filma. som också är tråkigt! :( men men!

Ska rida Mowitz om n liten stund och sen ska jag gå en sväng med Houdini, eller nått annat. tror det blir en promenad! Imorron kankse det blir en CR för Mowitz men vi har inte bestämt oss än! isånnafall bara nått lågt så han lär sej att gå frammåt, annars blir det ju inte så bra..! ;)

TIPS!

Tänkte skriva om hinköverdragen som jag och Lollo gjorde på Slöjden i skolan för ett tag sen :) Jättepraktist att ha om man vill förbereda hästarnas mat lite tidigare :) Ska ta kort på dom ikväll och skriva hur jag gjorde dom. :)

Två konditions pass

Igår och i förrgår tränade jag och mowitz kondition. Igår red vi i ca en timma med galoppintervaller. Jag hade tänkt att klättra lite också. Men backen va helet förstörd! :( Så det gick inte att äns skritta! Men det blev ett ordentligt pass ändå! :)
imorron är det tävling för Sabbi coh Mowitz.

mer kommer

Dålig uppdatering

Har varit jättedålig på att uppdatera här! Men har inte orkat! På tävlingen i lördags med Mowitz så gick det inte alls bra! I 0.80m så svarade han inte alls för skänkeln, men när det är så lågt hoppar han ju ändå! Men vi fick några tidsfel utan några fel på hinder :o Riktigt trist! (Va faktist tajt tidsgräns så då får man ju tidsfel med en liten lat ponny ;) )
Sen i 0.85m så va han jättefin på framhoppningen! Hoppade jättefint, hoppade av precis rätt och jag kunde tillomed trycka på honom så att han tog i ordentligt! :) Men inne på banan vet jag inte vad som hände..! Vi fick inte alls igång galoppen till ettan så där fick vi ett stopp?!? (tror lite det va för att han bajsade också) Och sen fick vi inget flytt alls! Så man kan säga att det inte va våran dag!
Här är lite fina bilder som Lollo fottade :)


 





   
 
Gulleponny <33

*BILD*

Här är en jättefin bild på Mowitz från i lördags som Lollo tog med sin fina kamera! :)

Blev massa fina bilder på Mowitz som kommer komma upp här :)

*FILM*

Tycker att alla borde kolla på den här videon!

Sabbi och Mozart vann lc +5 :d !!!

0-1237e16b4f4016f3870db95497da6ff5.png

Kolla varifrån!

Sabbi och Mozart vann lc +5 :d !!!! Mer kommer hemma!


Tävling idag!

Hästarna står och äter frukost nu, om en stund ska jag ut och börja fläta Mowitz. Tror det blir OK iaf. Jag tycker det ser mer "välfixat" då, det är ju tävling ;)
Ska ta en skål fil och sen packa bilden och fixa iordning mowitz, Jätteskönt att inte behöva stressa! Tar ju 15 minuter attt åka ner ;D

Mowitz och min dag

Har fixat stallet och nattat hästarna, så nu står dom och mumsar på sitt natthö :) Idag gick jag en sväng med Mowitz och sen gjorde jag lösgörande förhand, stretchade och masserade honom. Han är mycket lättare att stretcha bogarna nu :) Han har ju haft rätt så stora spänningarna i båda bogarna men nu har det tydligt blivit bättre :) Och han kan sträcka benen längre under sej en innan också :) Jättebra! :D
HAr packat alla mina saker också, ska ha mitt nya schabrak som jag har fått av mamma på Charlies för ett tag sen, men har inte använt det än. Tror han är rätt så snygg i det :)

Behöver hjälp av er om ni tycker att jag ska knoppa honom eller inte?
Han är fin i knoppar men han har så grymt tjock man nu!

Ska som sagt tävla 0.80 (LC) och 0.85 (LC+5) kommer nog gå bra!
Lollo ska troligtvis med och fotta oss! :) Kommer bli jättefina bilder isånna fall :D

Lollo och mowitz i Traneom förra året :)
Bilden kommer från hennes blogg!


Det blev en lång dag...

...i stallet idag! När vi kom hem så gick sabbi ut och gav hästarna eftermiddas hö, sen skulle vi ut och rida, och då hade någon bitit Mozart överögat :( Stackarn! Sabbi skulle ju såklart tvätta det lilla skrap såret och då började han fjanta skitmycke! Han tycker det är jätteobehagligt att man tar något på huvet på honom (har blivit bättre) så det gick ju inte så bra ;) han fjantade jättemycket så det tog minst 30min extra för att få det rent! Jobbiga häst ;) Men det blev bra sen iaf!
Red Mowitz barbacka idag och på hackamoret, tyckte han gick helt OK! Han gick ju inte bra igår. Men det va förhoppningsvis bara tillfäligt! Idag kändes han som sagt iaf bra :)
Galopperade och travade på enda stället där det går att rida! Jättetråkigt att det inte går att rida ute ordentligt! Men det blir förhoppningsvis bättre snart!
Jag masserade mowitz 45 minuter när vi hade ridit klart också :) tror att han tyckte det va riktig skönt :) Jag ska försöka massera honom en ggr i veckan, tror att han mår bra av det. Han har ju haft ganska mycket muskelspänningar och lite så. Så jag tror att det är viktigt!






Igår var det Hoppträning för Ann med Mowitz.
Tyckte som sagt inte att det gick bra... Jag fick inte igång galoppen på honom, för att han tittade inte på hindrerna (hade mkt "titthinder") Och så var det öppet ut och stog en grind där istället som han tyckte var superläskigt! jag fick som sagt inte igång galoppen vilket ledde till att han inte heller hoppade bra!
Vi hade en kombination som vi hoppade mot "hållet ivägen" så det va jätteläskigt! Han ville verkligen inte hoppa där först, och jag var väl inte 100 eller så det resulterade i att det gick Skit! Jag tappade totalt tålamodet på honom så då la han ner! Han vill verkligen inte själv så om man tappar minsta fokus så går det inte, men när vi kom över så gick det bättre och han hoppade en superläskig vattenmatta (hans absolut mardröms hinder ;D ) Jättefint :) Så det är jag jätteglad över :) 
Så jag hoppas att det går bra på Lördag :)
Nu ska jag smörja sadeln och tränset o fixa lite o sen gå o lägga mej :)

Natti natti!
 
Tror jag fottade den här men kan också ha varit Lollo eller Frida :) <3

Hoppträning idag!

Nu har jag kommit hem från Hoppträningen idag med Mowitz, tyckte att det gick sådär... men idag orkar jag inte skriva om det. ;) Kommer skriva en utvärdering om det imororn :)

Startlistor till helgens tävlingar!

Startlistorna har kommit upp på GARKs hemsida och i LC+5 så startar jag väl rätt så bra ;)

Det är några mer jag känner också :) Kul kul! Men nu ska jag göra mej iordning för skolan så blir det hoppträning när jag kommer hem Med Mowitzgrisen :)

see ya!

Morrondagens planering!

Imorron är det hoppträning med Mowitz! :)
Jag ska också springa över lite bommar med houdini ute i padocken. Sen har vi som vanligt lite läxor, Matte läxa och fysik läxa... tråkigt men san ;)
Jag vet att det har varit jättetråkigt här på bloggen också men ska försöka få det bättre! Ska fixa tävlingen med Hööks och fixa en intervju med min "veckans blogg" vinnare :D

Söötis Mowitz förra året i Tranemo <3

Vinnaren av Libresse Schabraket!

Det blev Cherie Mårtensson som vann mitt snygga Libresse chabrak :) Grattis! :D

Dagens ridpass med en pigg Mowitz =)

Red ut med en piggelin liten mowitz :) Han va jättepigg och framått. :) Galopperade på en väg i skogen, va rikitgt bra väglag faktist! Trodde inte att det skulle va det men det är iaf kul att det går at rida ute nu! Nu är det bara att rida försiktigt så att man inte rider sönder där det fungerar att rida..!

Jättegrattis till en av mina superduktiga tränare SANDRA CARLSSON som kom 8:a på SM i Söndags! :D :D GRATTIS!

Sandra och hennes jättefina häst Spike Jones i Falsterbo i sommras :)

Lycka till!

Måste bara säga LYCKA TILL!! Till Sandra Carlsson på Inomhus SM idag :)
HÄR kan ni hitta messa fina bilder på henne :) Hon rider så grymt snyggt!
/Jag tränar ju för henne som ni kankse vet ;)\

Houdini

Houdini fick hoppa lite idag. Tog fram en cavaletti och en bom som han fick hoppa över. Tyckte han va duktig och han kom rätt nästan varje gång :) Jag hade en markbom, för han brukar inte va så bra på att komma rätt men nu gjorde han det. Jättekul! :) Hoppade inte så många ggr men han va duktig och hoppade fint! :)
Som jag hoppas att ni förstår så red jag honom INTE utan sprang bredvid :)

Houdini och Lollo  förra somaren som flyger över stock o sten ;)

Dagens planer

Idag ska jag:
Rida Mowitz i ridhuset
Damsuga + städda mitt rum
Springa en sväng
Göra nått med houdini
Slappa i soffan ;)

Vill titta på Spirit filmen :) Jättebra film <3

Mina favoriter <3

Här är två av mina favoritryttare :D Tycker båda rider skit snyggt men rätt så olikt!
 Här är en bild på Karl-Jakob


Och här är en på Karl-Philip! :)

Jättefina hästar och superduktiga ryttare! :D <3 Jag ser faktist skillnad på dom :)
Philip har likadana handskar som jag har och Jakob har likadana som Sabbi ;D Lite coolt faktist!

*BILDER*

Här kommer lite bilder på fantastiska Honza Blaha och hans underbara hästar :)



[Klickbara bilder]
Fottadae med Lollos kamera :) Tror att både Lollo och Frida fottade dom här korten!

Dagens ridning!

Idag red jag Mowitz en sväng på morronen innan skolan. Hade som sagt sovmorron så vi han rida en sväng :) Red inte så hårt men en lagom lång runda.
Så nu på kvällen är jag ledig från hästarna, rätt så skönt faktist... Imorron ska vi nog rida ett markarbetspass på GARK. Och på söndag är det Dressyr träning för lotte! :)

see ya!

Hoppträning med Mowitz överförväntan!

Har blivit superdålig uppdatering nu! Ska försöka skärpa mej!
Igår var det iaf hoppträning för mej och Mowitz :) Har inte tränat Mowitz för tränar på typ 7 månader! :o så det kändes lite konstigt men gick iaf bra :)
Hoppade samma övning som förra veckan, men dom hade ställt en kombination där det förra veckan va en oxer. Mowitz va superpigg i början! Tror aldrig att jag har sett honom så pigg! :D Han travade runt jättelänge och va jättepigg :D Jättekul! :)
Han hoppade fint också, innan vi bytte sadel osså på honom så har han inte hoppat med ryggen när det inte har varit så högt men i onsdags så hoppade han verkligen! Han tog i med ryggen och hoppade jättefin. Man blir verkligen jätteglad då! Min lilla mowitzgosis! :') Men när vi skulle hoppa kombinationen så tyckte han den va alldeles för lång och tog två galoppsprång istället ;) Men  Ann tyckte inte att det gjorde nått. "Rid honom som resten av banan fram till hindret så får han avgöra hur han vill göra"sa hon :) Och han valde att ta två galoppspsrång ;) Det va en lite större oxer på typ 0.95-1 m som va rätt så bred, den hoppade Mowitz jättefint :) Några av dom andra var i den men Mowitz hoppade den jättefint :) Lilla pluttis :)
igår så sprang jag lite med Mowitz så han skulle slippa ryttare, och idag ska vi nog rida ut i skogen med båda hästarna. Vi är lediga första lektionene idag så börjar inte förens 5 i 11 :) Jätteskönt så jag h inner gå en sväng med Houdini nu på morronen :) 
Jag har inte sorterat bilderna från GHS än men ska göra det nu så att det kan komma upp massa bilder :D 


Bjudning!

Just nu ligger högsta budet på 300kr! På mitt Libresse schabrak, och den som har högst bud är Cherie Mårtensson. Avslutas imorron och medelar vinnaren här på Lördag! Mejla mej om ni vill bjuda högre!

[email protected]


Gårdagens ridning!

Igår red jag Houdini en sväng här hemma. Dom stora hästarna vilade men Lillens mage ska bort! så han fick gå ett lite dressyr pass igår också. Idag ska jag ta med honom som handhäst en sväng eller om jag går en sväng med honom själv.
Iaf Jobbade honom mest i trav igår. tycker han blir mer och mer spänstig för varje dag som går! :) Jättekul! sen som jag alltid gör efter att jag har suttit på honom så tränade jag Horseman ship eller ledarskapsövningar/ trick. :) Ska försöka filma honom när vi göe det för jag harlärt honom  en ny grej som han är jätteduktig på :) Skulle det va kul att se?

Och nu varje gång jag tricktränar med honom så spelar jag den här låten ;) Tycker den passar till honom ;D

see ya!

*JUST NU* Libresse schabrak

Just nu ligger Schabraket på 200 kr! Budandet avslutas på fredag! Så bjud på! ;D

Ridning + städdag!

Idag på morronen/förmiddagen så va vi på GARK och städade! Så att det ska va fint på tävlingen om två veckor :) jag soppade vägarna och lite så och det blev jättefint ;) Sen håller dom på att byta lysrör också så det kommer va jättefint när allt är klart! :D

Sen red jag Mowitz en sväng, red barbacka och på hacket. Skrittade mest och lite trav, han hängde sej lite men det gör han ju på hackamoret så inget nytt ;)

Sen red jag Houdini en stund också :) Han är så himla duktg! Dressyr jobbade honom mest i skritt men också lite i trav. gjorde övergångar och tränade på att han skulle kunna ändra sin steglängd och form när jag sa till honom, och han är så himla lyhörd så det är ju skitkul! :D Gjorde framdelsvändningar också som han är jätteduktig på nu :) han gjorde också några fina travlängningar :) Ska ta med honom som handhäst några ggr i veckan också så att magen försvinner så kommer han bli Sm ponny i dressyr ;)

Föresten, jag kom precis utanför placering igår i LB :D Vi åkte ju hem precis när vi va klara, jag fick ju 11 fel ;) och nu när vi kollar på resultat listorna så kom jag precis utaanför :o Kom ju långt efter men om det hadae varit en mindre dubbel nolla :o ;)

see ya!

Dagens tävling! =)

Oj, va sent det blev uppdaterat idag! Men har ju varit och tävlat idag! :) tävlade Mozart LC och LB. i LC gick det gansla dåligt! Red jätteslaptt och mozart lyssnade inte mej utan sprang runt lite som han ville o tittade på allt annat förutom hindrerna! Så det va en rätt så misslyckad klass! Tror vi slutade på drygt 16 fel... eller nått.
I Lb så red jag mycket bättre, Mozart lyssnade på mej och Hoppade en bra runda! Men det va en superläskig mur i omhoppningen som han stannade på. han tog ett extra galoppsprång till det och då tyckte han inte att det va så smart att hoppa, vilket jag håller med honom om ;) + en bom trillade ner också. vet egentilgen inte varför men tror vi kom fel. Men i LB är jag nöjd med honom! :) Har en nolla till fältävlans kvalet iaf ;)

Mowitz nollade både LD och LC :) och han  blev placerad i LC :D kom 4: :) Duktiga pluttisen! Blir jämt placerad :) <33

Om två veckor är det lokal på GARK också1 jag ska ha Mowitz och sabbi tar mozart då. Ska troligtvis hoppa Lc Lc+5 :)

Va en fotograf där också som fotade också :) Blev iaf nått fint kort på mej och Mozart ;)
Här är Lite bilder! :)
(Lc) 0.90m
(Lb) 1.00m
Här är en söttis bild på Mowitz också! <3

see ya!

Packat och klart! =)

Nu är allt packat och klart inför imorron :) Tog bara kort på små sakerna som ska med så som min väst, senskydd, min hjälm stövlar med sporrar och handskar och lite sånt skoj ;)

Jättepraktisk påse för den delen :) Man kan skriva nått ihjärtat också :)

hörs imorron efter tävlingen :D

Mozarts nya boots :) fina va?

3b354125b6044f3155d16276ad10c64d.png

Mozarts öva boots :) fina va?


Planerat idag! Ändringar

jobbar Mozart lite för hand i padocken istället! kan va bra för hästarna att vila innan tävling, iaf förMozart och Mowitz. Vad jag har märkt på Mozart så hoppar han mycket bättre om han nyligen har vilat. Han är också lättare i munnen och helt enkelt mer medgörlig ;)

Idag ska jag trimma med Mozart i ridhuset. Smörja alla grejer rtills imorron, tykta och fläta Mozart och här på bloggen kommer det komma en fakta text om världens just nu bästa dressyr ekipage! :)

Har ni sett att det ser ut såhär när ni skriver komentarer? :)

Ryttar skvlaler + info =D

Tänkte skriva lite kul grejer om ryttarna som va på GHS! Som ni kanske tycker är kul att läsa om :)

Albert Zoer går jämt med händerna i fickorna! Såg honom vid frukosten, i lunch trapporna och när han gick banan, altid med händerna i fickorna! ;) Men när han skulle stega tog han ur ena handen och gick med ;)

Meredith Michaels Beerbaum fick en dotter i lördags! :D

Tror att det var Nina Fagerström från finland som hade en guldaktig jacka alla dagarna när hon gick runt, riktigt snygg ;)

Helena Lundbäck äter risgrynsgröt till frukost ;)

Daniel Zetterman gick banan själv i 160cm klassen och Alexander gick med pappa!

Ludger Beerbaum hade en egen fanklubb! :D

Jag och sabbi åkte samma hiss som Henrik von Egkermann! :D :D

(kommer bilder sen)


Ny design!

Nu har jag ny design :) Va tycker ni? Tycker faktist den va finare än den andra :) Men va tycker ni om den? Kanske lite tidigt med vår aktig men snart är det iaf vår får vi hoppas!

Libresse shabrak!

efetrsom att det var så många som tyckte att Libresse schabraket var en hiss, så tänkte jag sälja det :) Eller buda ut det ;)  börjar på 100kr! Så skriv erat bud så slutar bjudningen om en vecka! :D

Säljer det för att det är 16 tum och passar en ponnysadel. Så det passar inte på våra!
Här kommer en bild på det! Om det är nått ni undrar så är det bara att skriva det i en komentar och din mejl adress så jag kan svara :)


Är ett mias schabrak föresten så det är ett riktigt bra schabrak! :)


Lollo!

Tack Lollo som lånade ut sin fina kamera till oss på GHS :D Blev jättefina bilder med den :)

Här kommer en bild på GP-ponny Vinnaren :) Jätteduktig ryttare och ponny! Det ända att anmärka på är pessoabettet som jag är väldigt emot!

Dagens ridpass!

Idag red Jag mozart en sväng barbacka med Mowitz och Sabbi. Gick helt OK. Mozatr känndes mycket mjukare och lättare i munnen idag :) Så det kännd bra efetersom att det bara är ett till pass tills tävlingen på lördag. Men när vi skulle hem så kom det en lastbil bakom oss och Mozart blev jätterädd :o Han galopperade iväg på asfaltsvägen och den korkade choförren (?) fortsatte att rulla efter oss ändå tills han skulle sväng! :o Han kunde ju ha stannat och väntat tills att vi skulle ha gått förbi! :o Tycker det va riktigt korkat! Men som tur var gick det bra med honom! Han va inte svullen i benen när vi kom hem osså så jag tror att det gick bra...

Imorron tror jag att vi åker til ridhuset för det går ju knappt att rida här hemme med så mycket snö och skarre... Usch! :( Men hoppas det blir bättre snart! :)

Kommer lite mer bilder osså om en stund :)

see ya!

Hoppning igår!

Igår var det hoppträning för Ann! Red Mozart och det gick helt OK. Han va lite stum och lyssnade inte så bra på ytterskänkeln men när vi hoppade gick det bättre! Hoppadae lite bana och Mozart va duktig när vi hoppade och hoppade fiint :) Eller, han hoppade inte direkt men iaf. Red med mina nya stigbyglar ;D Jätteproffsiga! hehe! Men kommer en banskiss senare, ska till skolan osså men slutar tidigt idag igen! :D Jippi! när vi kommer hem ska vi rida ut barbacka på dom en sväng och sen ska jag plugga lite osså! Ska fixa designen här på bloggen också :) Skriv gärna mer vad ni vill ha som pris till tävlingen! :)

Mowitz va föresten också jätteduktig och hoppade jättefint! :D Kul att han går bra nu tycker jag, lilla pluttisen! <33

see ya!

Tävling!

om ni kommer ihåg så sa jag ju att det skulle komma en tävling här på bloggen? Nu så är det måstan bestämmt .:) men jag behöver veta vad ni skulle vilja vinna! Gå in på Hööks Hästsport och titta vad ni skulle vilja vinna! :) Så kommer tävlingen troligtvis i slutet av veckan :D

see ya!

Två dagaras ridning

Nu har jag verkligen inte bloggat ordentligt på ett tag! är nog lite trött fortfarande också ;) Men har iaf ridit.
I måndags red jag ut på Mozart, travade honom på järnvägen fram och tillbaka, bara så att han skulle få spronga av sej lite.
Sen igår red jag Mowitz först, red ut i skogen och använde gummibandet. tycker han blev jättefin :)Lyssnade på mej bra och va rätt så pigg o framåt :) Gjorde mest lösgörande för att sabbi skulle rida honom senare på kvällen.
Sen red jag mozart på GARK. Lite dressyr lösgörande och så hade vi en mini studs som vi hoppade nån gång också. Jag red onte alls bra" Vet inte riktigt vad det va men det gick iaf inte så bra. :| Men idag är det hoppträning igen :) Så då får jag se till att skärpa mej ;)

på lördag är det årets första tävling :D Jag ska ha Mozart och hoppa LC-LB i tranemo :) Hoppas det går bra :)
men nu måste jag göra mej klar för skolan :)

see ya!

Fråga!

har fått en fråga som jag tänkte svara på :)

Vad är en halsförlängare egentligen ? :D

svar: det är som ett gummibnd som man sätter runt hästens nacke, ner genom bettringarna och ner till sadelgjorden. Man kan också sätta den i sidorna av sadaeln men jag brukar alfrig använda den så. Använder den ibland för att jag lättare får tag på hästarna om dom har varit lite starka eller så, då tycker jag att det är en jättebra hjälp :) Kan ta ett kort om ni vill se lite bättre? :)

Lite bilder









Här är iaf lite bilder :) Mer kommer senare ikväll men nu ska jag ut och rida houdini en sväng, han kommer nog va pigg när han har vilat i 4 dar ;)