Bort med allt "skägg"

Har varit ute och fixat iordning Mozart lite :) Har klippt bort allt hans fula skägg! ;) Han har haft en massa långa täckhår som har varit jättefult men nu är det borta och han ser mycket mer välvårdad ut. Det är ett litet tips om man ska va med på stillhoppning, ha hästen ren, pig och helt enkelt fräch :D

Ska rida Houdini efter maten också kommer uppdatering om det senare! Om det kommer sent ikväll eller direkt när jag kommit in, får se vad klockan blir :) Måste faktist titta på "Vampier Daieris" (stavas?) kl 8 ikväll! ;D Typ det ända som jag "måste" titta på på tv ;)

snyggast utan nosgrimma

Idag red jag och Mozart ut en sväng. red inte så länge, ca 50 min. Red rakt fram men böjde igenom honom ordentligt och ställde honom. Tyckte han va duktig :) på slutet gjorde jag lite galoppfattningar från halt också. Och från rygga och framdelsvändningar. Så att jag skulle få honom ordentligt under mej och det lyckades jag bra med :) Dom sisat gångerna reste han sej riktigt i fram och skött på ordentligt med bakbenen :) Typ som på filmen efeter att jag har hälsta i LB:n fast några riktigt stora ;D Pluttis <33

Imorron ska jag markarbets träna för Ann, ska säga att vi inte ska hoppa högt. Han har hoppat en del nu på sistone och jag vill ju verkligen inte slitta på honom! :o  Så det är bra om han tar det lite lungt :)
Idag har Mowitz också fått nya skor :) Tror det blev jättebra :)
Ska se om jag hinner fläta Mozarts man imorron också. Så att den kanske vill ligga ner på lördag ;) Får se hur det blir med det! Men nu måste jag fortsätta med Mitt Fysik pluggande :)

Bjuder på en smyg bild som mamma tog när jag o sabbi gick banan till LC ;D

[klicka för rätt strlek]

*FILM*

här kommer filmen från i helgen :)
Komentera vad ni tycker :D Vill veta både negativt och positivt :) Är ju MHPC nu i helgen så jag måste ju ride snyggast ;D


*BILDER*

Bjuder på en lite kul bild från i helgen ;D

[klicka för rätt storlek]

Lastguiden??

Undrar om ni tycker jag ska börja med lite tips om lasting? Vet att många gör fel när dom lastar så jag tänkte att hag ska "dela med mej av mina tips" till er :) Skuklle det va kul? Isånna fall börjar jag no med det imorronr :) Så skriv vad ni tycker så får vi sse hur det blir :)

Lektion

Imorron kommer Lena hit och ska rida :) Det är en liten tjej som rider på GARK en gång i veckan och hon har börjat "träna" för mej o sabbi en ggn i veckan nu :) Jättekul! Imorron ska hon rida Houdini tänkte jag :) Börjar lite i padocken och sen tänkte jag ta med henne som handhäst till Mowitz en sväng och sen går jag bredvid henne en sväng i skogen :D Ska bli jättekul! Ska se om jag kanse ska ta någon bild också

Tävling i Vaggeryd-Skillingaryd!

Idag var det tävling i Vageryd skillingaryd :) Tävlade Mozart 0.90cm o 1m. (LC & LB) petade ett i grunden i LC men en jättefin runda :) är jättenöjd :)

LB:n var min typ bästa runda nånsin! :D Jag red honom runt hela banan och han lyssnade jättefin :D <33 Tycker att det va en jättebra tävling även fast att det  inte blev någon placering i dag :) Hoppas det blir det nästa helg :)
Jag låg sist placerad ända tills sista ekipaget som slog men surt men en fin runda av oss :) Så jag är nöjd :D


Kommer komma upp filmer på oss om snart :)

Svar till Emma!

Fick en fråga igår som jag tänkte svara på :)

Hejsan! Kan inte du skriva ett inlägg där du berättar hur du trimmar din häst? Det är ganka intressant att veta hur andra gör osv. Skulle vara jätte snällt av dig :)
MvH Emma

Visst kan jag göra det :)
Jag tror du menar hur jag rider när jag skriver att jag ska "trimma" lite. Jag brukar rida fram som vanligt men lite kortare. Sen rider jag mycket lösgörande övingar, så som öppna sluta osså. Rider också mycket samlande övningar :) En jättebra samlande övning är om man är på en stor volt (kan va på en mindre också men det blir lättare om man är på en stor) så gör man övergångar mellan skritt och galopp. JÄttebra och man får dom mer uppmärksamma också :) Har försökt göra det på tävlingar också men då brukar det va ganska liten plats ;)

Om jag ska tävla 2 dagar efter eller så, så brukar jag ha med lite bommar och göra lite skänkelviksövningar med bommar. Vill också ha galoppbommar som man kan variera galoppsprången mellan :)

Hoppas du fick svar på vad du undrade :) Annars är det bara att höra av sej igen!

vecko planering

Han inte göra någon i PhP men jag kan ju skriva iaf ;)

Måndag: Rida dressyr på gark, engelsk nosgrimma.
Tisdag: hoppträning för Sandra, 'hoppbett'
Onsdag: VILA
Torsdag: Skogen. rakt bett
Fredag: Trimma i ridhuset
Lördag: TÄVLING Vaggeryd- Skillingaryd LC o LB
Söndag: Ev. CR på GARK, isånna fall typ 50 cm ;) Ska kanske va på stora utebanan och den vill jag få va på lite innan regionala nästa lördag söndag :)

LIta planreing iaf, Ska prata lite med mamma osså också o se om vi ska ändra på nått :) Men på ett ungefär :)

Allt som har hänt =)

Som ni har märkt så har bloggen blivit lite stående här ;) Men har inte orkat med den! Skriver bara lite kort om hur njgag har ridit dom senaste dagarna:
Onsdag: Hoppträning med Mozart! Kommer inte riktigt iihåg hur det kändes, men jag va nöjd efteråt iaf ;)
Tordag: Tror att han vilade då.
Fredag: Jenny kom hit och hjälpte oss rida mowitz, så jag red Houdini och han är så duktig! :D Han är mycket stadigarre nu och lyssnar jättebra :) Tyckte han skötte sej jätteifnt :) Jennny red Mowitz på Kimbelwiket
Vi fick lite brottom för vi skulle ställa iordning hinder osså till 'GARKUS cup' på Lördagen så vi kom inte hem förens vid 9 och åkte vid halv sju så det va lite tur att jenny ville hjälpa oss ;)

Lördag: Hästarna vilade, för vi var på GARK hela dagen :) Kommer kankse ett inlägg om det senare om ni vill??

Söndag: Igår åkte vi till GARK och red Dressyr, jag red Mozart. Började med att rida fram på deras lilla utebana :) Mozart och mowitz tyckte att det va superkukl :D Dom har lite småhinder där också :) men hade inga senskydd med så vi kunde inte hoppa dom :( Men idag ska vi dit igen så då tar jag med mej dom Så kan vi hoppa lite :D

Blev en snabb uppdatering iaf ;)

Söta Houdini förra sommaren :D <33

Min lata lilla busunge!

Idag var det ju hoppträning för Ann. Mozart va lite halvt loj osså, men efetr lite bus så blev han lite piggare ;) orkar faktist inte skriva mer ikväll ;) Haha! Men kommer skriva imorron bitti! Ska ut o springa på morronen tänkte jag så vi får se hur det blir :)

Trimmning i ridhuset!

Nu har jag och mamma varit med Mozart och trimmat lite i ridhuset. Gick bra :) Började i ridhuset men Mozart kändes lite trög så vi gick ut på utebanan :) Då blev han mycket piggare ;) Vi galopperade och så var det typ en plast bit eller nått på utsidan av padocken. o den va superläskig! ;D Han blev jätterädd för den o höll på att larva sej men sen gick det bra :)
i ridhuset tränade jag mest på att sitta ordentligt och ha jämnkontakt med hans mun. Tyckte det gick bra :)
Glömde e mamma filma, men det va ändå inte så mycket att se ;) men som sagt är jag nöjd med honom! han är mycket stadigare nu än vad han har varit innan :) Det tycker jag om ;D


Här är en liten planering för skaer som händer nästa vecka:
Tis: Hoppträning med Mozart för Sandra
Ons: kanske hoppträning för Ann, troligtvis inte men iaf
Fre: Vila
Lör: Tävling i Vaggeryd-Skillingaryd. Ska hoppa Lc o LB tror jag :)

Känns som att det va ett tag sen jag tävlde :o Men som sagt blir det snart iaf :D

Dressyr träning och Vilodag! + Allt annat som har hänt

Förlåt för dålig uppdatering! Men såg att jag har haft över 45 besökare förrgår ändå!?! Oj då! Kul att ni kollar in min blogg ändå ;)
Dressyr träningen i fredags hoss Lotte med Mozart gick inte så bra. Jag hare n liten svacka så jag kommer inte ner i sadeln ordentligt och lutar mej lite för mycket frammåt osså, men jag fick iaf ganska mycket hjälp med det :)
Om 2 dagar flyttar Lotte o alla deras hästar ner till Skåne! :( Så det va sista dressyrträningen för henne... Vi kanske ska ner till henne på sommarlovet och sommarjobba eller så men det är inte bestämt än...


Men nu hoppar jag direkt tills igår ;)
Jag sitstränade på Mozart. Sabbi longerade mej och jag red runt och försökte sitta ordentligt ;) Gick faktist jättebra delar av traven :) Jättekul! Hoppas jag hittar min sits nu! Är verkligen inte kul att behöva rida runt framåtlutad hela tiden. I galoppen blir det mycket bättre med kroppen och jag kommer ner mycket mer i sadeln men i traven så sitter jag bättre med skänkeln. Så jag får fortsätta träna och se om det blir någon skilnad. Knakse kan be mamma filma en liten stund. Kameran är ju nästan trasig så det kankse inte går men kan iaf prova :)

Idag ska jag och Mozart till GARK o rida lite markarbete. Imorron är det hoppträning för Ann. Ska bli kul! Kankse går ännu bättre om jag kan sträcka lite på mej ;D haha! men vi får se! Uppdater senare om hur det går idag. Kankse blir bloggen lite roligare nu...! Ska försöka anstränga mej lite nu ;)
Här kommer en bild! :)

Söta söta Mowitzgosis! <33


Dressyr träning

Idag ska vi iväg till Lotte igen, men nu ska vi ha med oss hästarna och träna! :) Ska bli kul! På GARK ska det va en dressyr CR den 18, så jag ska kolla lite på programet o se om det är något som jag behöver träna på :) Hade tänkt va med på Mozart. Vet inte riktigt vilka klasser än men det märker jag väl ;)

Alla 3 hästarna i språng!

Nu har Jag, Jenny och Sabbi ridit :) Va jättekul att alla hästarna fick ridas ut på allihoppa tillsammans :) Jag red Mozart, Sabbi red Houdini och Jenny fick rida Mowitz. Hon tyckte han hade blivit mycket bättre osså sen sist hon red, inte så konsigt då det va sommaren 2008 men ändå ;D
Tog det lugnt eftrsom att det va hård hoppträning igår och imorron så är det Dressyr träning för Lotte, så det va bra att det blev lugnt :)
Hon kankse ska rida Mowitz på söndag också, tor hon tyckte det va kul att rida honom. Hon hade inte ridit på 3 veckor innan! :o Hur överlever hon! :o ;) Hehe! Men iaf :)

Skriver kanske något fakta inläggg sen.
Skriv lite förslag så jag har något att gå efter :D ex. nån speciel utrustning eller liknande :)

Hoppträningen igår gick bra =)

Va ju hoppträning igår. Tyckte att det gick bra! Men det kan man ju inte säga att det började..!
När vi kom till GARK så märkte jag att jag inte hade något träns med mej! :o Då va jag i princip klar och vi va lite sena. Så det va ca 5 min tills träningen skulle börja och mamma körde hem och hämtade tränset! Men det tar ju 15 min..! Så jag blev lite sen till träningen ;o
När jag kom in i ridhuset sa Ann: Nu är inte mamma så glad på dej va?! ;) Haha! Va lite kul tyckte jag! Hon sa också att han hade blivit myclet finare! :D Med musklerna osså, det är ju jättebra! Han har ju varit lite tunn imuskelrna och lite men nu går det åt rätt håll iaf :) Jättebra!
Vi hoppade mest lydnad som jag skrev igår och Mozart va duktig! :) Sist hoppade vi en liten bana med mycket svängar och det gick också bra. Jag är jättenöjd med honom, för han lyssnade på mej och va jättefin! Hoppade jättestort på en liten oxer ;) Kul att han kan hoppa av tidigt om jag ber honom det! :)

I början galopperade vi runt som dårar också ;D Ann satt i mitten ocg skrek GALOPPERA! haha! mozart och jag galopperade som attan! Men han sträckte inte ut som en galoppör utan galopperade ändå uppåt! undrar egentligen hur snabbt han kan springa?!? Alla dom andra sprang typ det fortaste dom kunde! ;) Haha!

Men jag är iaf jättenöjd med dagen! Bara jag inte släpper efter på tygeln så blir det super tycket både jag, mamma och Ann :) Bra att vi tycker samma iaf ;D
Kamran är ju tarsig så det är ganska tråkigt utsan bilder osså här nu men ni får försöka klara er uten nya bilder ett at g till...!

*TÄVLING*

Jag är med och tävlar om ett Superfint Schabark! Va med du också :D

Kicka här om du också vill va med :)

Idag - ridit 3 hästar + jobbat ; )

Idag har jag ridit hos Lotte och tränat med Mozart! Vi åkte till Lotte, våran dressyr tränare, klockan 7 på morronen o va där vid halv 8. Då fick vi hjälpa till att lägga ut morron hö till alla hästarna i hagen. Sen mockade vi alla boxar, tilsammans med två andra som va där och hjälpte till! :) Madde, en tjej som prauade (stavas?) där. och en annan tjej, Sussanna som jobbade där. Jättetrevliga ;)
Sen tittade vi när Madde red en superfin unghingst! :D Typ min och sabbis nya drömhäst! :D Jättefint steg och jättefint byggd och allt va perfekt! :) Va jättefin o rida också! ;)

Sen kom Claus och skodde lösdrifts stona + fölen som också gick där. han va lite sen så vi fick stå och pyssla med dom i typ ½ timma. Det va dom inte så vanan vid då dom gick på lösdrift osså ;) Men dom va lugna och jätteduktiga :)
Efetr det fick jag och sabbi rida en jättefin liten D-ponny som heter Kotten :) Jättetrevligt litet sto som va 6 år och typ 147cm i mankhöjd. Jättetrevlig häst men behövde mycket drivning. hon va verkligen inte lat men hon blev väldigt stark om man inte drev henne ordentligt. Men jättemysig! :) Vi hoppade lite också och det va hon jätteduktig på! :) Hon va inte hoppade mycket så vi va tvungna att lära känna varandar lite innan vi började hoppa men hon va verkligen superfin! :D Hopade jättetrevligt med mycket "power" och energi i spronget..! överhoppade sej lite så han blev väldigt svettig men jätteduktig och försökte lära sej och lyssnade på mej :)

Efetr det pysslade vi lite med unghingstarna, lite busiga små saker men jättefina :)
Sen borstade jag en jättefin liten shettis som va tävlad i körning när han va lite yngre :) Jag tvättade hans svans och borstade bort en massa hår ;D
Jag och sabbi sitstränade på en jättetrevlig stor häst som heter Lisa på slutet. Jättetrevlig och grov häst men jag hade inte min bästa dag ;) Jag spände mej jättemycket och kom inte ner i sadeln, men på slutet när jag fick rida på en hand med andra handen sträckt rakt upp, gick det mycket bättre ;)

Det va iaf en lyckad dag hos Lotte :D

På hoppträningen när vi kommit hem så red jag Mozart och det gick riktigt bra idag! :) Vi började med en övning som vi travade över två bommar och sen skulle vi fatta galopp. Mycket svårare än alla i gruppen trodde ;D Haha! Man kände sej ganska dålkig när hästrna hela tiden fattade fel galopp! ;) Det avr jag och Jossan (som rider Miss mAy) som först fattade rätt galopp ;D haha!
Sen började vi hoppa lite. Va ett lydnads pass och hästarna skulle bara lyssna på oss osså Och jag tycker att Mozart lyssnade bra :) Det tror jag Ann också tyckte, det sa hon iaf ;) hehe!
Men nu orkar jag inte skriva mer, ska kolla på TV och sen gå och lägga mej

Imorron ska jag, sabbi och Jenny rida ut ens väng på alla tre ponnysarna!" Ska bli jättekul! Jenny är våran granne :)


Nu

... ska jag ut och rykta Mozart så han blir riktgit blank :) Han har börjat fälla också så pälsen ska bort, så kommer han bli supersnygg imorron på hoppträningen ;)
Ska nog fixa till Houdini också om jag hinner :)
Imrron ska jag och Sabbi till Lotte, våran dressyrtränare ch hjälpa till hemma hoss henne :D Ska bli jättekul! Ikväll ska vi till GARK och träna markarbete, bommar. Men nu ska jag ut skriver mer senare!
Hejdå!

Kvällens Dressyr pass!

Nu är vi hema efter att ha varit på GARK mitt i natten ;)
Mozart och jag har inte tränat dressyr på jättelänge, så i början va det inte eså bra. Vingligt och lite så men på slutet gick det riktigt bra! I högervarvet gick det specielt bra. Gjorde en övning som går till såhär:
Vi travade runt på fyrkantspåret. Va lite innanför då det inte var harvat på länge :o Men det blir ju bara extra svårt :) Samlad trav på kortsidan och öka traven på långsidan. han va riktigt fin! Mamma och Sabbi sa att han trampade på jättefint med bakbenen och det kändes riktig bra :) 
Sen lägger man in lite volter på långsidan, o då kortar du såklart upp hästren ;) men det tror jag nog att alla fattar! 
Men jag är faktist nöjd med Mozart idag. imellan åt red jag jättedåligt men min hand va ganska bra idag, min skänkel och armbåge var dock sämre. jag spänner mej i armarna och kniper och gör nått konstigt med mina skänklar men det är bara att fortsätta träna på! 

Imoroon ska vi till GARK och  köra lite markarbete. Mest bommar men kankse lite cavalettis osså också!
Vad ska ni göra imrron? 

Lejonkungen!

Igår tittade jag och Sabbi på Lejonkungen :D Tittade på Youtube så det var en kortare version men ändå ;) Va superkul ;) Älskar verkligen Disney filmer, me dom va bättre innan..!
Här kommer första "delen" av hela filmen :)
Kollade på både lejonkungen 1 o Lejonkungen 2 och kom inte o la mej förens klockan 1 men kom ändå upp vid 7 idag! Duktigt av mej ;)

har inget med hästar att göra men den är superbra ;D

Visste ni att...

...Flugor dras till mörka hästar? Dom hästar som har mörkpäls får alltså mer flugor på/runt sej än en vi el ljus häst. Det som gör skillnaden är hur pälsen reflekteras i ljuset. En mörkhästspäls speglar sej som vattenyta för flugorna. Och för bromsar är ju vattenviktigt tillexempel när dom ska lägga ägg. Det finns också andra djur att suga blod ur vid vatten!
För att mörka hästar ska undvika flugor så bra som möjligt är det täcke (insektstäcke) eller skugga som gäller!
Mowitz har haft rätt så mycket problem med flugor, eller ja, han är ganska iriterad av dom så han har fått ha ett superbra flugtäcle på sommaren som har funkat bra :)

Det här resultatet vissar forskning från Lunds Universitet!
Fakta från Häst & Ryttare nr 2

Vila

Idag fick mozart vila!
Pelle, våran kusin och melvin red ut en sväng på Mowitz och Houdini dom skulle också vila så det blev perfect :)
Imorron ska jag o Mozart till ridhuset. Sen ska vi lägga upp lite planering för hästarna senare i kväll! Kommer ev upp en planering då!

see ya!

GPA Tone and Tone! =)

Va med om vinn en super snygg GPA hjälm! En sån tackar men ju inte nej till ;D
Klicka för att va med du också!

Idag!

Idag gick Mozart styrka i skogen. Klättrade lite och körde lite intervaller. Tyckte han skötte sej. Red på det tredelade bettet som jag inte har gjort på ett tag men tycker han funkade bra på det :)
Vi släppte hästarna i sommarhagen, skriver imorron varför ;)
Här kommer lite kort :)


[Klicka på bilderna] :)

Glad Påsk!

Idag är det Påsk afton! :) Glad påsk på er alla! Igår red jag ut på Mozart och red lite dressyr på järnvägen. Gick bra. men han va lite jobbig och ville inte flytta runt i bakdelsvändning. Men det gick bättre efter lite övning ;) Tyckte han skötte sej fint overlag. Flyttade jättefint några gånger så det får man ju va nöjd över :)
Idag rider jag ut på mozart igen. Kanske att jag kör lite intervaller eller nått... Men nu måste jag nog göra nått ;D

Glad Påsk!

Äntligen LOV!

Nu är det äntligen lov! Vet att bloggen har varit jättetråkig med ingen uppdatering alls, men skolan och hästarna har fått all tid nu den senaste veckan. Har haft lite andra grejer med skolan att göra + so uppgiften som jaglände att jag behövde ett bra betyg på ;)
Idag har Mozart fått vila. Jag va med o hämtade hö så det tog ju ett tag. ;)
Lovar att det kommer bli lite kul här på bloggen nu den här veckan!

imororn kommer släkten också! :) Ska bli superkul! Hela huset kommer va proppfult ;) hehe! Men det blir kul!